Meditatia Primordiala

Am descris in cartea “Respiratia Primordiala, Imunitate si Extaz” (2022) varianta meditativa, o cale simpla de a patrunde in stari de constiinta modificata care ofera o cale mult mai simpla de a explora meditatia. Pentru cititori (si nu numai, chiar daca va trebui sa cunosti practica respiratiei primordiale pentru a efectua si meditatia) atasez aici un model de meditatie pe care l-am numit “Meditatia Primordiala”. Aceasta meditatie, ofera o cale concreta de a te conecta cu Sinele Atman, adica o cale spre iluminare spirituala, deasemenea ascute perceptia extrasezoriala si slabeste legaturile cu atasamentele (meteriale; emotionale; cognitive). Probabil ca voi aprofunda acest subiect intr-o lucrare viitoare.

Iata pasii de meditatie in cele ce urmeaza:

 1. Fa o rugaciune de chemare a ghizilor, maestrilor, sfintilor si protectorilor tai;
 2. Cu ochii inchisi, devenim constienti de Agya Chakra (al treilea ochi) pe parcursul acestui exercitiu;
 3. Executa mantra AUM x 3 (cu voce tare) > simte vibratiile mantrei in corp
 4. Respiratia primordiala [varianta meditativa]. Nu uita ca dupa ultimul expir sa mentii o retentie de 10 timpi si apoi sa executi inca una pana la refuz pe plin, procesul este descris pe indelete in carte (cca. 7 minute)
 5. Simte vibratiile respiratiei in corp si uniformizeaza energiile in toate partile sale;
 6. Repeta continuu aceasta negatie sincronizand respiratia cu rostirea cuvintelor: Inspir: “Eu nu sunt corpul”; Expir: “Eu nu sunt mintea” (cca. 10 minute)
 7. Acum rosteste in mintea ta aceasta afirmatie de 3 ori “Eu sunt Sinele!”
 8. Acum devino atent la sunetele subtile din atmosfera ta interna, in interiorul capului, usor inspre emisfera dreapta. Este posibil sa auzi un sunet subtil. Este sunetul cosmic, “Nada”. Devino constient de acest sunet. Nu forta cu vointa perceperea lui, pur si simplu constientizeaza prezenta sonora care vine parca dintr-o alta lume. (1-3 minute);
 9. Mantra AUM (Pranava Mantra) x 3;
 10. Acopera-ti ochii astfel incat sa acoperi complet lumina din mediul extern. Vizualizeaza totusi lumina interna cum straluceste in intuneric (1 minut)
 11. Rugaciune: “Lokah Samastah Sukhino Bhavantu” (“Fie ca toate ființele de pretutindeni să fie fericite și libere și fie ca gândurile, cuvintele și acțiunile propriei mele vieți să contribuie într-un fel la acea fericire și la acea libertate pentru toți.”);
 12. De-abia acum deschide ochii, dar ramai atent atat in interior cat si in exterior. Nu clipi cateva momente;

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top