Cum Il Ajuta Yoga Pe Boxerul Britanic ANTHONY JOSHUA, Fost Campion Mondial La Categoria Grea

Un articol aparut in dailymail.co.uk in Mai, 2017 il are in vizor pe sportivul Anthony Joshua, fost campion mondial la categoria grea, medaliat cu aur la Olimpiada, care ne povesteste despre felul in care posturile de Yoga l-au ajutat in cariera lui.

Printre numele notabile cu care a boxat a fost ucrainianul Wladimir Klitschko pe care la invins prin KO. El a pierdut anul trecut titlurile in fata unui alt sportiv, tot ucrainian de data aceasta, Oleksandr Usyk care l-a invins prin decizie unanima.

Totusi, cariera lui Joshua este una stralucita si el a demonstrat de multe ca are un mindset exceptional, o mentalitate cu adevarat impresionanta. De exemplu, in meciul cu colosul Klitschko, desi initial incaseaza un knock-down si este trimis devastator la podea, acesta se ridica si reuseste sa castige prin KO. Mai tarziu, un lucru similar se intampla si cu mexicanul Andy Ruiz, care invinge decisiv prin KO in prima intalnire, dupa care la scurt timp, AJ isi ia revansa si castiga meciul cu un scor semnificativ intr-un moment dificil al carierei sale, cand nimeni nu mai credea in reusita lui.

Yoga poate parea inconfortabila pentru barbati, dar adevarul este ca yoga a fost inventata de barbati si este practicata mai intens de femei in contextul actual. Insa yoga este o stiinta milenara, faptul ca exista un trend vestic care vizeaza in general femeile, nu inseamna ca yoga nu este destinata si barbatilor. La intrebarea “Barbatii ar trebui sa practice yoga?”, AJ ne raspunde ca “Da, yoga poate fi practicata in mod evident si de barbati!”.

AJ ne lamureste si in legatura cu felul in care il ajuta posturile:

“Yoga nu te ajuta sa devii un boxer mai bun, dar sporeste longevitatea carierei tale de boxer!”.

Cea mai dificile postura pe Joshua este “downward facin-dog”, explica el amuzat, “nu inteleg de ce ar trebui sa o sustin atat de mult!”, “m-a pus [instructorul] sa sustin un minut si jumatate postura si am simtit cum picioarele au inceput sa imi tremure, mi s-a parut greu!”.

Intr-un interviu din Men’s Health (Iunie, 2018) AJ ne confirma faptul ca si el crede ca yoga s-a indepartat de traditiile stravechi in forma ei vestica si este deschis sa invete felul in care se practica in mod corect. De aceea, AJ nu utilizeaza yoga in scopul de stretching articular si spune ca “nu abuzeaza de yoga pentru ceea ce nu este”.

Un aspect de luat in seama pentru romanii nostri, in trecut, la amatori, Joshua a fost infrant de catre romanul Mihai Nistor in cadrul Jocurilor Olimpice.

Ce Părere Ai?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Da mai departe!

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top