Cinematerapia: Listă De Filme Care Te Susțin În Evoluția Ta Spirituală Și Te Pot Motiva Psihologic

Interstellar (2014).

Un film ”cu de toate”, spiritualitate., știință, sfârșit apocaliptic și happy ending. Cumva C. Nolan a reușit să aducă reunească atât paradigma fizicii cuantice cât și a spiritualității. Practic, atunci când primești mesaje de la Viață, acela care trimite mesajul este Sinele tău din viitor care a înțeles anumite lucruri și îți întinde o mână de ajutor.  
Interstellar (2014) on IMDb

Star Wars (1977 -…).

George Lukas, un geniu al cinematografiei care a înțeles mai multe decât ceea ce se vede la suprafață. În seriile sale, el punctează felul în civilizațiile avansate foloseau Forța, energia impersonală care avea daruri de oferit doar celor ”aleși” și care se dedicau cultivării ei prin antrenament sistematic, de aici și misterosul concept de ”Seal Of Power”, o școală pentru cavalerii luminii care se înrolează spre a cunoaște, a ajuta și a atinge infinitatea

Star Wars este o franciză de filme și seriale TV de ficțiune științifică creată de regizorul George Lucas. Povestea are loc într-un univers fictiv și urmărește lupta între Jedi, o ordine de războinici cu puteri supranaturale și îndemânare în luptă, și Sith, o organizație malefică care caută să cucerească galaxia. Seria a început cu filmul original din 1977, intitulat “Star Wars: Episode IV – A New Hope”, și a continuat cu două trilogii și o serie de filme spin-off. Star Wars a devenit un fenomen cultural și a avut un impact semnificativ asupra culturii populare în ultimele decenii.

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) on IMDb

The Fountain (2006).

Fântâna este un film cu o puternică mistică nativă americană, creștină și metempsihoză, care pune în paralel căutarea  obsesivă a unui elixir împotriva cancerului de către un om de știință care considera că moartea este o boală ca oricare altele. Această călătorie zbuciumată a fost motivată de suferința soției sale care se află într-o fază terminală. Pelicula dezbate două ipostaze ale acelorași personaje în două planuri temporale diferite dar asemănătoare ca circumstanțe. Prima ipostază este descrisă mai sus, a doua, în care soția sa este regina Spaniei iar medicul este un cavaler care pleacă la ordinele ei în căutarea Arborelui Vieții.

The Fountain (2006) on IMDb

Passion Of Christ (2004).

“Passion of the Christ” este un film dramatic din 2004 regizat de Mel Gibson, care prezintă ultimele 12 ore din viața lui Isus Hristos. Filmul începe cu Isus rugându-se în grădina Ghetsimani, înainte de a fi trădat de Iuda și arestat de garda romană. Isus este judecat și condamnat la moarte prin crucificare de către autoritățile romane, în ciuda eforturilor lui Pilat de a-l salva. Filmul prezintă tortura brutală și suferința lui Isus pe drumul către Golgota, unde este crucificat, dar se încheie cu învierea sa din morți, sugerând speranța și puterea credinței creștine.

J. Caviezel, actorul principal și interpretul lui Yeshua, a suferit o profundă transformare spirituală în timp ce se afla pe Cruce. El explică în interviurile ulterioare o serie de fenomene care depășesc sfera a ceea ce numim normal. J.C.  a refuzat orice alt rol din anul 2004. Ceva similar s-a întâmplat și cu R. Powell după pelicula ”Jesus from Nazareth”.

The Passion of the Christ (2004) on IMDb

Into The Great Silence (2005).

“Into the Great Silence” (În tăcerea marelui spațiu) este un documentar francez din 2005 regizat de Philip Gröning. Filmul explorează viața de zi cu zi a călugărilor dintr-un ordin de călugări cartuzieni, care trăiesc izolați în Muntele Mare, Alpii francezi, și care se dedică contemplației și rugăciunii.

Filmul este un portret meditativ al vieții monastice și urmărește rutina călugărilor, care se trezesc devreme în fiecare dimineață pentru a urma ritualurile religioase, își îndeplinesc sarcinile zilnice, cum ar fi cultivarea legumelor sau pregătirea hranei, și se roagă sau meditează timp de ore întregi în liniștea muntelui. În timp ce filmul nu are niciun narator și nu conține dialoguri, el surprinde frumusețea naturii, arhitectura impresionantă a mănăstirii și, mai presus de toate, liniștea și pacea care caracterizează viața călugărilor cartuzieni.

Into Great Silence (2005) on IMDb

The Tree Of Life (2011).

“The Tree of Life” este un film american din 2011, regizat de Terrence Malick. Filmul explorează teme filosofice și spirituale, prezentând viața unei familii americane și a fiului lor în timp ce se confruntă cu probleme legate de moarte, suferință și relația lor cu universul.

În film, povestea este prezentată într-un mod nestructurat, alternând între scene din copilăria personajului principal, Jack, interpretat de Sean Penn, și imagini ale universului, planetei Pământ și a originii vieții. Filmul urmărește evoluția relației complexe dintre Jack și tatăl său, interpretat de Brad Pitt, care încearcă să-l învețe pe fiul său despre natura dură și necruțătoare a vieții.

“The Tree of Life” este un film poetic, cu o imagine impresionantă și o coloană sonoră profundă și emotivă, care își propune să exploreze profunzimile condiției umane și să întrebe întrebări despre sensul vieții și al existenței noastre în lume.

The Tree of Life (2011) on IMDb

Baraka (1992).

“Baraka” este un film documentar din 1992 regizat de Ron Fricke, care explorează natura umană și experiența umană prin intermediul imaginilor impresionante filmate în diferite colțuri ale lumii. Filmul nu are un narator și nici un dialog, ci se bazează pe imagini și pe muzică pentru a comunica mesajele sale.

Filmul a fost filmat în 24 de țări diferite și prezintă imagini ale naturii, ale diferitelor culturi și religii, ale vieții urbane și ale fenomenelor naturale. Imaginile sunt prezentate într-un mod poetic și artistic, cu o atenție deosebită la detalii, culori și texturi.

Filmul “Baraka” își propune să ofere o perspectivă globală asupra condiției umane și asupra modului în care suntem conectați cu natura și cu lumea înconjurătoare. Prin intermediul imaginilor sale impresionante, filmul ne invită să reflectăm asupra valorilor și a sensului vieții noastre, precum și asupra modului în care putem contribui la îmbunătățirea lumii în care trăim.

Baraka (1992) on IMDb

Wings Of Desire (1987).

“Wings of Desire” (Aripile dorinței) este un film german din 1987 regizat de Wim Wenders, care explorează tema îngerilor și a vieții umane. Filmul urmărește doi îngeri, interpretati de Bruno Ganz și Otto Sander, care își petrec zilele în Berlinul de Vest, ascultând gândurile și emoțiile oamenilor și oferindu-le încurajare și consolare.

Într-o zi, unul dintre îngeri, numit Damiel, se îndrăgostește de o acrobată, interpretată de Solveig Dommartin, și își dorește să devină om pentru a putea trăi și iubi ca oamenii. Filmul explorează căutarea sa de identitate și adevăr, în timp ce acesta își petrece timpul observând viața oamenilor și încercând să-și găsească propriul sens al vieții.

“Wings of Desire” este un film poetic și meditativ, care abordează teme precum iubirea, identitatea și umanitatea într-un mod sensibil și profund.

Wings of Desire (1987) on IMDb

Cloud Atlas (2012).

“Cloud Atlas” este un film epic de science-fiction din 2012, regizat de Lana Wachowski, Tom Tykwer și Andy Wachowski. Filmul este bazat pe romanul cu același nume al lui David Mitchell și urmărește mai multe povești interconectate, care au loc în diferite perioade de timp și locuri.

Poveștile urmărite în film includ un notar american în 1849, un compozitor bolnav în Belgia din anii 1930, o jurnalistă americană în anii 1970, un editor britanic în 2012, un replicant în viitorul apropiat și un membru al unei triburi post-apocaliptice. Aceste povești sunt intercalate într-un mod complex și neașteptat, prezentând conexiuni și teme comune care unesc personajele și poveștile lor.

Filmul “Cloud Atlas” explorează ideile legate de identitate, destin și karmă, urmărind personajele în încercarea lor de a-și găsi sensul și scopul în lume. Filmul este cunoscut pentru efectele sale vizuale impresionante și pentru coloana sonoră puternică, care adaugă o notă suplimentară de emoție și dramatism la experiența sa cinematică.

Cloud Atlas (2012) on IMDb

pAGINA RĂMÂNE DESCHISĂ PENTRU UPDATE... VINO CU PROPUNERILE TALE ÎN COMENTARII!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top