Ibuprofenul Vegetal. Planta Medicinala Care Ar Putea Vindeca Pana Si Cancerul

Curtile samoane detin o adevarata comoara medicinala! Efectele sale antiinflamatoare concureaza cu substanta arhicunoscuta in farmacii, Ibuprofenul. Aplicatiile acestei plante acopera si alte arii de tratament: vindecarea cancerului, tratarea bolilor neurodegenerative precum Parkinson, diabetul zaharat si boli cardiovasculare.

Planta poarta denumirea de “matalafi” in traditia samoana iar in limbajul stiintific este cunoscuta drept “psychotria insularum”. Pentru localnici, frunzele acestei plante sacre au constituit dealungul timpului un bun remediu pentru febra, ameliorarea durerilor, umflaturi si infectii respiratorii.

“Am fost sceptica la inceput, in timpul cercetarilor. Existau multe superstiţii în jurul acestei plante în special, chiar şi în medicina tradiţională, dar am fost dornică să aflu dacă aş putea oferi merite ştiinţifice medicamentelor tradiţionale ale poporului samoan. Frunzele sunt mărunţite şi sucul este stors. Vindecătorii tradiţionali folosesc acel suc ca băutură pentru pacienţii lor. Uneori, ei folosesc, de asemenea, frunzele pentru a le face masaj persoanelor care nu se simte bine sau pentru a le aplica pe o rană care trebuie vindecată. Am crescut cu bunica mea maternă şi ea era un vindecător tradiţional. Când a murit, mi-a transmis tratamentele ei, aşa că acum sunt şi eu un fel de vindecător tradiţional. Provocarea dintre medicina modernă şi medicina tradiţională este reprezentată de cazurile în care oamenii se concentrează doar pe un singur tip de medicină înainte de a căuta în cealaltă, astfel încât un caz în care oamenii caută tratamente anticancer de la vindecătorii tradiţionali, dar se prezintă la spital mai târziu cu cancer în stadiul patru, când este prea târziu pentru ca medicina modernă să mai poată face ceva. Şi astfel, ştiu că mulţi oameni cred că medicina tradiţională înseamnă doar oameni care amestecă frunze şi că apare efectul placebo, dar trebuie să ne amintim că medicina tradiţională a adus contribuţii semnificative în lumea produselor farmaceutice moderne, printre exemplele cărora se numără aspirina. Avem acum un laborator dedicat beneficiilor antimicrobiene ale medicamentelor tradiţionale, un laborator care analizează activitatea antidiabetică a medicamentelor tradiţionale şi un laborator care analizează activitatea anticancerigenă a medicamentelor tradiţionale. Suntem abia la început.”

(Molimau-Samasoni, autorarea studiului si managerul diviziei de plante si tehnologii post-recoltare din cadrul Organizatiei de Cercetare Stiintifica din Samoa)

Este minunat ca existe alternative la antiinflamatoarele clasice precum Ibuprofenul care au efecte secundare numeroase. Ibuprofenul este un medicament de consum larg in Romania, care in aparenta este una dintre cele mai mari consumatoare de medicamente din lume. Pe langa faptul ca este consumat prcum painea calda, efectele adverse sunt pe masura. Dintre acestea enumeram:

  • dureri abdominale
  • acid gastric in exces
  • diaree
  • indigestie
  • colorarea urinei
  • agitatie
  • crampe abdominale
  • secretii de sange prezente in urina

Si multe, multe altele printre care si: depersonalizare, depresie, plans, descurajare, paranoia etc. Efectele sunt confirmate de Mayo Clinic.

Asadar, farmacia naturii ne pune la dispozitie din nou, asa cum a facut-o sute de mii de ani, leacurile ei. Se spune ca exista o planta pentru fiecare boala iar traditiile locale abunda de astfel de retete care ne pot imbuntati sanatatea fara a fi necesar sa ingurgitam substante sintetice si prelucrate chimic.

Multa iubire,

[wpedon id=”5206″ align=”center”]

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top