Impactul benefic al Yogai & Tai Chi’ului in Corporatii

Cercetătorii din clinica Mayo au analizat corelația dintre nivelul de stress și calitatea vieții pe un eșantion de cca. 13,000 de angajați ai unui centru wellness. Aceștia au fost chestionați în legătură cu:

 • stress-ul resimțit
 • calitatea individuală a vieții fiecăruia
 • comportamente adaptative
 • obiceiuri sănătoase

Peste 2,000 de angajați au sugerat faptul că posedă niveluri mari de stress, stare de sănătate mai slabă, calitatea vieții la fel, oboseală crescută și stări cașectice, presiune sangvină ridicată și niveluri de colesterol și zahăr în sânge și pe deasupra mulți erau și supraponderali. Cercetătorii au considerat în urma studiului că programele bazate pe reducerea stress-ului, yoga și tai chi schimbau total paradigma.

Aproximativ 2/3 din companiile americane adoptă astfel de programe de wellness datorită beneficiilor numeroase pe care le aduce. Din acestea amintim:

 1. Coping cu stress-ul
 2. Echilibru viață profesională-viață personală
 3. Spiritualitate
 4. Reziliență
 5. Valori de viață și etică
 6. Stare de bine și fericire
 7. Eficiență la locul de muncă și productivitate crescută
 8. Reducerea incidenței bolilor cardiovasculare și a riscurilor aferente
 9. Reducerea stărilor depresive, anxietății și atacurilor de panică

Între anii 2011 și 2015 au fost alocați cca. 200 milioane $ de către statul american pentru a suporta cheltuielile companiilor în dezvoltare de a-și permite să acceseze programe corporate wellness. A investi într-un program corporate wellness este o idee genială din mai multe motive, după cum menționează un studiu din anul 2010 din Harvard Business Review, pentru că are efecte ambivalente, atât asupra angajaților cât și a afacerii în sine (e.g. scade riscul atacurilor cardiace iar firmele nu mai sunt nevoite să plătească pentru angajații spitalizați; crește semnificativ productivitatea etc.)

La cursurile de Primordial Tai Chi, veți găsi una dintre cele mai simple modalități de a cultiva liniștea, de a vă reduce stress-ul și a vă îmbunătăți sănătatea și relația cu corpul dumneavoastră. Cursurile durează două zile, forma este extrem de simplă și un alt motiv pentru care să vă bucurați, există un grup de practică constant unde puteți interacționa cu oameni cu care împărtășiți experiențe și impresii.

Bibliografie:

Wayne P. & Fuerst M. (2013). The Harvard Medical School Guide to Tai Chi: 12 Weeks to a Healthy Body, Strong Heart, and Sharp Mind. Harvard Health Publications.

[wpedon id=”5206″ align=”center”]

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top