Despre Legile Universului

Divinitatea a lăsat noua o serie de principii demne de urmat pentru a atinge desăvârșirea spirituală. Trăim într-o lume a spiritualității caracterizată de mândrie, infatuare, vanitate și egocentrism.
 
Nici măcar conceptul de ”karmă” nu mai este acceptat astăzi. Când vine vorba de ”păcat”, chiar dacă sună tăios acest cuvânt, nu este decât un fel de a exprima încălcarea legilor divine.
 
Noua spiritualitate, susține că de fapt aceste concepte de ”păcat” sau ”karmă” sunt cuvinte și legități inventate de către ”arhitecții acestei lumi”, ”arhonii” pentru a menține societatea în robie și pentru a-i lipsi de libertate.
 
Cu toate că ”a păcătui” este un cuvânt volatil și adesea interpretabil, ”karma” mi se pare un concept mult mai aproape de adevărul primordial.
 
Karma e referă la cauzalitatea. Culegi ceea ce semeni. Orice cauza conține în mod automat și efectul. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au avut principii după care să se ghideze, legi lăsate pentru a-și dirjia viața spre desăvârșire. În Yoga, acest legi sunt numite Yama și Niyama. Dacă respecți Yama și Niyama, poți căpăta puteri colosale la nivel spiritual.
 
Aș vrea să analizăm din perspectivă biblică aceste principii pentru a vedea evoluția lor.
 
  1. Legea Conștiinței. Pentru că suntem construiți după matricea divină, conținem în noi adevărurile universale. Există o înțelepciune clară care diferențiază răul de bine și ceea ce este corect de ceea ce este greșit. Legea aceasta a fost lăsată de la Adam și Eva, primul bărbat și prima femeie.
  2. Decalogul. De la Adam și Eva până la Moise, legea conștiinței a funcționar foarte bine, însă apoi era nevoie de un set de reguli mai concrete și aplicabile. Așa au apărut ”Cele 10 Porunci”. Aceste 10 reguli i-au fost transmise lui Moise pe muntele Sinai de către Yahwe care se arătase lui într-un car de foc (”merkaba).
  3. Legea Iubirii. Yeshua (Iisus) a fost cel care a revoluționat tora ”împlinind legea” cum a spus el. De aici, s-a aplicat doar Legea Iubirii. ”Iubeste și fă ce voiești”. Dacă iubești, rău nu poți face. Aici distingem câteva derivate: ”legea de aur” = ceea ce vrei să ți se facă, fă și tu altuia / ”legea de argint” = ceea ce tu nu ai vrea sa primești, nici tu nu da mai departe.

Prin Legea Iubirii împlinești ceea ce numim trăirea dumnezeiască: a face bine și celor care îți fac rău. Trăirea umană este atunci când faci bine doar celui care îi faci bine. Existența animalic-instinctuală este să răspunzi la rău cu rău, iar cea demonică este când îi întorci cu rău unui om care ți-a făcut bine.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top