Controlul comportamentelor prin puterea luminii

Teorie: circuitele neurocerebrale, mentalul, emotiile si comportamentele umane pot fi influentate de la distanta cu ajutorul unui instrument care foloseste o tehnologie bazata pe lumina. O echipa de cercetatori din Coreea de Sud a reusit sa dezvolte un astfel de sistem, sustine un studiu din anul 2021.

Opto-vTrap, sau “tehnologia ontogenetica reprezinta un sistem de a inhiba in mod reversibil si inductibil bazat pe lumina care poate capta temporar veziculele pentru a nu fi eliberate din celulele creierului. Practic, prin expunerea la o sursa de lumina, chimia creierului poate fi modificata astfel incat sa redea un comportament dorit de catre observator.

Cercetarea este datorata lui C. Justin Lee si Heo Won Do si publicata in jurnalul Stiintific Neuron. In articolul stiintific au fost evidentiate mecanismele care fac posibil acest efect nu foarte placut pentru societate: controlul mintii. Studiul pe soareci a relevat faptul ca lumina albastra avea capabilitatea de a controla temporat eliberarea de neutrotransmitatori si gruparea veziculelor in creier astfel incat atunci cand a fost stinsa lumina, acestea s-au separat. Neuronii si-au revenit in starea de normalitate dupa aproximativ o ora.

Utilitatea acestui instrument este aparent descoperirea unor interactiuni mai complexe intre diferite parti ale creierului nostru.

Procesul de exocitoza se refera la eliberarea unor neurotransmitatori care mediaza comunicarea dintre neuroni si celulele gliale.  Practic, prin reglarea acestui proces ar putea fi o cale de control si intelegere mai profunda a circuitelor cerebrale.

Armamentul psihotronic nu mai este demult de domeniul fantasticului sau conspiratiei, chiar acum pe planeta se lucreaza la modalitati extrem de avansate de control al creierului uman. De exemplu, arma cu microunde Poly WB-1 care este utilizata in dispersia maselor, expusa inca din anul 2014 in China.

De ce reactia/revolutia nu mai este o solutie

In prima instanta, reactia este o cale rapida si inconstienta de a raspunde la unele situatii, iar astazi, este extrem de dificil sa mai cunoastem cand apare un demers autentic de revolta. Calea razboinicului vine dintr-o dorinta inconstienta, cu adanci radacini in creierul reptilian de a schimba lumea si neajunsurile ei. Aceatsa cale si-a demonstrat dealungul timpului lipsa de eficacitate.

Deasemenea, putem sa argumentam ca aceste tipuri de instrumente pot declansa revolte sociale dar le pot si dezamorsa prin inductia unor stari de plafonare emotionala si acestea pot da falsa impresie ca esti in control si tu esti acela care efectiv schimba ceva, cu toate acestea, pe termen lung, efectele demonstreaza contrariul, ca actiunile civile de protest au servit altor scopuri decat celor aclamate de multime.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top