Menu Close

Power Yoga&kundalini

Cu Adrian C. Bajenaru

Prin Yoga aliniem propria noastra geometrie la matricea Divinului

Seal Of Power Yoga: Relaxare ➛ Aliniere Flexibilitate➛ Forta

Relaxare: viata contemporana, moderna este stresanta, corpul se afla intr-o permanenta incordare, asadar apare necesitatea relaxarii.

Aliniere: Coloana vertebrala sufera din cauza inconstientei posturale, astfel corpul sufera iar energia se blocheaza. Prin Yoga aliniem gemetria individuala la geometria sacra.

Flexibilitatea apare ca o necesitate a reintineririi. Tesutul conjunctiv ne da de inteles prin gradul avansat de rigiditate ca imbatranim prematur. Partea buna este ca putem schimba asta prin Yoga!

Prin “Forta” intelegem vigoarea naturala a corpului uman, vitalitatea si energia debordanta. Posturile de Hatha Yoga, Vinyasa Flow si Yoga Tibetana vor sustine restabilirea acestei vitalitatii naturale.

Alte Beneficii Notabile

Flexiblitatea mai buna a coloanei vertebrale si a articulatiilor. Artculatiile sunt primele tesuturi care imbatranesc si yoga ne ajuta sa le imbunatatim sanatatea.

Prin meditatie dobandim o stare de calm, pace si liniste, o concentrare mai buna asupra sarcinilor noastre si ne ajuta sa gestionam mai bine situatiile stresante.

Yoga are o actiune terapeutica asupra mintii si corpului. Prin posturile hatha yoga refacem structurile fizice native si astfel devii mai sanatos, mai agil si mai echilibrat.

Echilibrul corporal inseamna echilibru mental. Cand stam in posturile de echilibru,  ne dezvoltam simultan abilitatile noastre de a ne adapta a orice situatie din jur.

DE CE SEAL OF POWER YOGA?

Pentru ca vrei sa aduci spiritualitatea la tine in corp si sa iti mentii pe parcursul zilei aceeasi stare mindful pe care ai experientat-o in timpul sesiunii. 

Yoga te poate sustine in procesul de slabire sau de restabilire a vigorii naturale a trupului tau. Persoanele care practica yoga, au un aspect facial si corporal mai agreabil datorita energiei pe care o emana. Practicand, vei observa cum trupul tau se modifica, intr-un sens pozitiv, muschii se intaresc si se alungesc astfel incat vor capata o nunanta estetica deosebita. 

 

FOCUL SACRU KUNDALINI

Kundalini, în termenii psihologiei, este cea care ne inspiră aventurile esenţiale ale vieţii. Este căutarea care face viaţa suportabilă; este impulsul divin.
Carl G. Jung
Psiholog

Kundalini este forta impactanta a Sinelui nostru care se afla “incolacit” la baza coloanei vertebrale, loc numita “mooladhara chakra” (“radacina”). Aceasta forta, cand se trezeste, ascensioneaza prin canalul “sushumna”, suportul energetic al coloanei vertebrale.

O trezire echilibrate a energiei Kundalini poate conduce catre dobandirea siddhi (puteri), constiinta extinsa, claritate si marcheaza inceputul parcursului real spre iluminare spirituala. 

Sindromul fizio-kundalini desemneaza o tulburare psihiatrica consemnata in DSM-IV ca o “trezire necontrolata a lui Kundalini”care poate aparea in cazul persoanelor nepregatite pentru a cuprinde cu infrastructura corpului mental si fizic o astfel de energie. Cu toate acestea, exista metode concrete de echilibrare, insa aceasta problema a dereglarii lui Kundalini nu vizeaza persoanele cu practica autentica si cu aspiratie inalta. 

error: Continut protejat prin Copyright !!