Wuji Gong

Tai Chi'ul Iluminarii (Wuji Gong)

Cu Adrian C. Bajenaru (SH'VA)

Ce este este Tai Chi’ul Iluminarii? O forma cosmologica prin care imitam formele de manifestare ale Universului inca de dinainte si pana la desavarsire. Prin Wuji Gong accesam energia Yuan Qi, energia compasiunii, a iubirii neconditionate, bunatatii care ne vindeca si ne aduce bucurie si pofta de viata.  Posturile din Tai Chi’ul Iluminarii stimuleaza toate punctele de acupunctura din corpul nostru, astfel incat este ca si cum ai fi tu insuti, propiul tau doctor, propriul tau acupuncturist.

Wuji Gong se traduce prin Puterea de a patrunde in Marele Mister [wuji = necunoscut/mister] si [gong = putere/aptitudine]

Tai Chi 13 Forme in Stilul YANG​

Tai Chi in stilul Yang (13 Forme) este metoda prin care poti dobandi mai multa longevitate, traiesti o viata fara stres si anxietate, corpul si mintea se insanatosesc si totul in viata pare sa “curga” mai bine. Tai Chi 13 Forme este forma incipienta a Tai Chi-ului creata de marele Chan Sanfeng. Forma Wuji Gong este aparuta in urma acestei forme si sunt tehnici complementare care lucreaza cu energii diferite. In timp ce Tai Chi 13 Forme lucreaza cu energii mai pamantene, stimuland direct meridianele si sanatatea lor, Wuji Gong are un efect mai complex, atat pe sanatate cat si pe conexiunea cu Marele Necunoscut (Sursa).

T'ai Chi. Istorie si Lineaj​

T’ai Chi [chin. trad. 太極] reprezinta o serie de miscari numita adesea in traditional “boxul cu umbra”, o arta martiala chineza interna inventata initial in scopul autoapararii dar destinata cultivarii energiei, mentinerii corpului intr-o stare de sanatate ideala si poate fi practicat cu efecte extraordinare indiferent de varsta. Efectele se pot observa in numai cateva saptamani de practica, implicit dupa prima sesiune [la nivel mental].

Ideea de “Tai Chi” (Armonia Suprema/Marele Intreg) se afla in contrast cu “Wuji” (Marele Necunoscut/Vid) si este parte atat din filosofia taoista cat si din cea confucianista, referindu-se la armonia deplina a celor doua opuse complementare Yin – polaritate feminina [ chin. 陰/阴] si Yang – polaritate masculina [chin. 陽/阳]. 

Tehnicile calistenice [lucrul cu corpul] cat si exercitiile de respiratie dateaza de cca. 1100 i.Chr. insa povestea Tai Chi Chuanului este mai speciala, crezandu-se ca ar fi aparut in momentul unei lupte teribile intre un cocor si un sarpe, Marele Maestru Chan Sanfeng aflandu-se la fata locului si primind initierea in misterioasa natura, care are raspuns la orice. Un alt mit sustine ca maestrul ar fi primit tehnica de la Tao printr-o serie de vise nocturne. Dealungul secolelor, Tai Chi a fost transmis doar prin lineaj, adica de la maestru la discipol, iar arta miscarilor a fost tinuta secreta pana la disparitia armelor de foc. Pentru ca Tai Chi-ul initial a fost conceput ca o forma de lupta, acesta aducand totodata si beneficii extraordinare sanatatii, dupa aparitia armelor de foc, polularitatea metodelor de kombat au scazut dramatic, insa Tai Chi-ul si-a castigat o reputatie mare datorita beneficiilor pe care le are asupra sanatatii mintii si trupului. 

  
 STIL CARACTERISTICI
 Fam. Chen miscari lente si explozive
 Fam. Yang tehnici cursive si uniforme (derivat din Chen. sec. XIX)
 Fam. Wu miscari subtile din incheieturi (derivat din Chen si Yang)
WUJI GONG Tai Chi-ul Iluminarii, o forma de tai chi tinuta secreta pana anii ’70. Probabil, cea mai puternica tehnica taoista cunoscuta

BENEFICIILE ASUPRA SANATATII SUNT DEJA CONFIRMATE IN LUMEA STIINTIFICA SI INCLUD:

  • stimularea si calmarea sistemului nervos,
  • imbunatatirea posturii si echilibrului
  • intarirea articulatiilor si tendoanelor,
  • eficientizarea respiratiei si marirea capacitatii pulmonare,
  • reducerea semnificativa a simptomelor asociate depresiei, anxietatii, stresului 

Ce spun clientii?

Iata marturia uimitoare a Vioricai Carciga dupa aproape 1 an de zile de practica intensa Wuji Gong si felul in care aceasta tehnica i-am impactat viata intr-o maniera neprevazuta.

T'ai Chi: Tehnica si principii​

  1.  Impamantare in miscare: conectarea permanenta cu pamantul
  2.  Centrul de greutate in XiaTantien:  la copii, centrul gravitational se afla foarte jos iar la adulti urca la nivelul abdomenului, ca la batranete sa se situeze la nivelul pieptului. In Tai Chi, centrul se mentine la nivelul abdomenului inferior (xia dantien)
  3. Respiratie abdominala: aerul patrunde pana in zona de jos a plamanilor iar abdomenul se dilata pe inspiratie
  4. Diferenta clara intre Yin si Yang: practicantul va invata sa diferentieze corect aspectul plin fata de cel gol prin impingere si retragere
  5. Mainile sunt corpul: in Tai Chi, mainile se misca mereu simultan cu corpul
  6. “A pasi pe nori”: miscarile sunt foarte soft, iar pasii sunt atat de delicati incat parca s-ar pasi pe un nor.

wuji gong: tai chi-ul iluminarii

Wuji Gong ne conecteaza direct la energia compasiunii si neutralitatii, yuan qi, acea forma de fara polaritate de energie din care iau nastere energiile yin si yang. Wuji Gong, transforma in mod subtil viata prin practica zilnica, impamanteaza practicantul si sustine evolutia spirituala. A Prin aceasta forma de miscare energetica practicata seara, avem posibilitatea de a facilita calatoriile astrale. Atributul “iluminare” este pe buna dreptate real in sensul in care printr-o practica consecventa, vei avea senzatia ca se disipa karma.

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top