Trezirea Armonioasa A Focului Sacru Kundalini Partea I

Kundalini este forta impactanta a Sinelui nostru care se afla “incolacit” la baza coloanei vertebrale, loc numita “mooladhara chakra” (“radacina”). Aceasta forta, cand se trezeste, ascensioneaza prin canalul “sushumna”, suportul energetic al coloanei vertebrale.

O trezire echilibrata a energiei Kundalini poate conduce catre dobandirea siddhi (puteri), constiinta extinsa, claritate si marcheaza inceputul parcursului real spre iluminare spirituala.

Eu il numesc “focul sacru” pentru ca este asemeni unui Foc Viu care produce caldura interna dar si arde la propriu transfigurand fiinta umana de la interior la exterior.

Daca privim in textele sacre de pretutindeni regasim adoratia fata de “zeita”, fata de “marea mama”. Kundalini fiind o energie cu polaritate yin, feminina, prin trezirea lui, accesam puterea Femininul Sacru din interiorul nostru. Daca in folosofia hindusa “divinul feminin” poarta numele de “shakti”, in kabbala, o cunoastem prin conceptul de “shekhinah”. Una din rugile mele preferate pe care le utilizez cateodata in practicile mele energetice este “De jur imprejurul meu, Shekhinah”, o evocatie cu efect protectiv si reconfortant. Conceptul de Kundalini este omniprezent in traditia tantrica tocmai pentru ca lucreaza cu fortele de transformare ale eternului feminin.

Kundalini este energia vitala care ascensioneaza intr-un traseu spiralat de-a lungul coloanei vertebrale, asemeni unui “sarpe” care se inalta pe canalul nostru central activand toti cei 7 centrii de forta. 

Totusi, din moment ce deja esti in viata, traiesti, cum poate kundalini sa fie energia vietii si sa dormiteze in acelasi timp? Raspunsul la aceasta problema vine prin intelegerea ideii ca oamenii in marea lor majoritate nu traiesc, ci doar exista, nu au un sens si nu isi inteleg misiunea sublima a intruparii. Toti oamenii de fapt, sunt in cautarea inconstienta a trezirii lui Kundalini, cu toate acestea, sunt mai mereu ingrijorati si framantati de fluctuatiile nefaste aparent ale existentei in carne si oase. Aceasta este suferinta eterna a samsarei (“roata reincarnarii”) in care oamenii fug de ceea ce le produce durere si se indreapta spre ceea ce le aduce placere, ignorand ca scopul cel mai profund al incarnarii este de fapt iluminarea si desavarsirea spirituala. Asadar, viata traita prin kundalini este viata cu gust, viata cu pofta si cu bucurie.

„Când zeița adormită Kundalini este trezită prin grația profesorului, atunci toate lotusurile subtile și legăturile lumești sunt străpunse cu ușurință. Lăsați înțeleptul să atragă cu forța și fermitate zeița Kundalini, pentru că Ea este dătătoarea tuturor puterilor miraculoase.” Shiva Samhita

Kundalini Shakti odata trezit, se indreapta ascendent pana la uniunea, casatoria cu Shiva, eternul masculin care se afla in crestetul capului. Aici, in acest punct, Constiinta (shiva) se intrepatrunde cu Energia (shakti) si creaza un front comun intru desavarsire. In kabbala, principiul masculin Eheieh se uneste cu cel feminin, Shekhinah intr-un spatiu al non-dualitatii si unitatii perfecte, al extazului si beatitudinii.

„Marea zeiță Kundalini, energia primordială a sinelui, doarme în regiunea sexuală a corpului. Ea are o formă mai degrabă ca un șarpe, având trei colaci și jumătate. Atâta timp cât ea rămâne adormită, sufletul individual (Shiva) este limitat și adevărata cunoaștere nu apare. Dar, așa cum cheia potrivită descuie o anumită ușă, tot așa Hatha Yoga descuie ușa Kundalini, permițând eului să experimenteze Brahma și să obțină Eliberarea.” Gheranda Samhita

SINDROMUL FIZIO-KUNDALINI

Sindromul fizio-kundalini desemneaza o tulburare psihiatrica consemnata in DSM-IV ca o “trezire necontrolata a lui Kundalini”care poate aparea in cazul persoanelor nepregatite pentru a cuprinde cu infrastructura corpului mental si fizic o astfel de energie.

Cu toate acestea, exista metode concrete de echilibrare, insa aceasta problema a dereglarii lui Kundalini nu vizeaza persoanele cu practica autentica si cu aspiratie inalta.

Sindromul kundalini este un fenomen senzorial, motor, afectiv care a fost descris cu precadere in psihologia transpersonala, o paradigma stiintifica care a evoluat din psihologia analitica a lui Carl Jung.

Cercetatorii Ring & Rosing (1990) au pus la cale chiar un chestionar prin care se poate diagnostica trezirea lui Kundalini, intrucat foarte multi oameni cred ca au kundalini trezit si de fapt este doar o iluzie auto-gratificatoare. Scala o sa o postez aici si o puteti folosi cu incredere, insa nu este completa si necesita totusi o imbunatatire.

Simptome

  1. Prezenta energiei în palme.
  2. A simți senzații profunde de extaz.
  3. Experimentați dureri de cap severe sau de tip migrenă.
  4. Conștientizarea descărcărilor de energie, sau a curenților, care curg prin corp.
  5. Senzații de gâdilat, mâncărime sau furnicături pe sau sub piele.
  6. Conștientizarea luminilor sau culorilor interne.
  7.  Mâinile se simt fierbinți.
  8. Senzații de căldură sau frig extremă care se deplasează prin corp.
  9. Corpul se scutură, vibrează sau tremură.

Swami Shivananda ne arata in scrierile sale ca este importanta puritatea corpului fizic inainte de trezirea propriu-zisa a lui Kundalini intrucat contactul dintre acest foc si umbrele existente la nivelul centrilor de forta (chakrele) pot deregla mentalul persoanei. Gandeste-te la faptul ca metafora kundalini/sarpe incolacit nu este intamplatoare, in sensul in care prin activare se intampla un proces similar prin care ne dezbracam de ceea ce este artificial si rigid, lasand deoparte asemeni unui sarpe care naparleste si isi schimba pielea.

Nu oricine este pregatit pentru o astfel de experienta. De aceea, trezirea lui Kundalini prin intermediul substantelor halucinogene poate fi un proces foarte periculos si care poate vatama pentru totdeauna caracterul psiho-emotional al unei persoane. Credintele umane devin cu timpul atat de fixe incat daca nu dispui de o doza solida de maleabilitate psihologica, activarea lui kundalini poate zdruncina din temelii ceea ce crezi despre tine, despre viata si despre lume in general. Aceste proces poate fi prea brusc pentru mentalul analitic, logic cu care ne-am obisnuit sa procesam realitatea.

Imagineaza-ti doar: cine ai fi tu daca nu ar mai fi cu tine tot ceea ce te caracterizeaza si te defineste? Tu, fara nimic de care sa te agati si sa spui “asa sunt eu!”? … poate fi de-a dreptul infricosator pentru multi dintre oameni, de aceea kundalini doarme, sta incolacit.

DESPRE “FURTUL SARPELUI KUNDALINI” 

In spiritualitatea romaneasca au aparut multe ideologii false, fara suport spiritual traidtional sau stiintific. Exista si fake news spiritual si acesta este unul dintre ele. KUNDALINI NU POATE FI FURAT! Sunt multi oameni care stau cu ansa dupa ei intrebandu-se daca “au sufletul la ei”. Cu siguranta, ceea ce au invatat este complet fals si au nevoie de claritate si intelegere superioara.

Afla mai mult despre Kundalini si corpul energetic in cartea mea “Respiratia Primordiala”

Despre experienta trezirii lui Kundalini in cazul meu, voi scrie intr-unul dintre articolele viitoare. O parte din experientele mele cu aceasta energie si nu numai, le poti citi in cartea Respiratia Primordiala, care este in sine o metoda de trezire constienta a acestei energii divine.

 

Ce Părere Ai?
+1
6
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Da mai departe!

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top