Trăiește cu tot corpul • Exercițiu simplu de revitalizare a organelor interne

Organele tale sunt de fapt spirite care trăiesc realitatea ta unică. Fiecare organ yin din corpul tău are o minte (“shen”) care îi corespunde. Fiecare “minte” reprezintă de fapt un Eu care are tendința să acționeze separat și caută să își aroge identitatea ta întreagă. De multe ori faci lucruri pe care nu le conștientizezi pe deplin și apoi îți pui întrebarea “Cum am ajuns oare să fac asta?”.

Origini: lineajul taoist Shangqing

Toate cele cinci spirite ale organelor sunt doar aparent separate. Tu ești întregul care le unește. Pământul interior este substanța care le integrează și cuprinde pe toate într-un singur Shen, non-dual, unitar. Pământul interior (stomacul/splina) reprezintă de fapt Centrul ființei tale.

Îmi respect organele ca pe niște energii care îmi dau posibilitatea să experimentez această viață mirifică. Când acționează separat, voi vedea dualitatea și suferința, când acționează unitar, voi vedea monada, uniunea și bucuria. Unitatea celor cinci spirite transcende mintea subiectivă și se contopește cu Mintea lui Tao. Prin valsul exercițiilor de alchimie internă, spiritele dansează armonic pe octavele marelui muzician: TAO.

Așa cum este sus, la fel este și jos. În lumea noastră interioară, există o ierarhie a spiritelor organelor care este descrisă mai jos:

  1. Shen > Împăratul Inimii: guvernează celelalte spirite și aduce ordinea și armonia între ele. Elementul care îi corespunde este Focul iar direcția este Sudul. Marte este planeta a cărei energie dirijează Inima. Aspectul coordonat de Inimă este conștiința care se reflectă prin calitatea clarității pe care o emani prin privirea ta, cu cât este mai magnetică cu atât mai puternic este spiritul inimii tale.
  2. Zhi > Rinichii tind spre Acțiune: Nordul, Apa, energia Mercuriană. Aici apare atât Intenția cât și Manifestarea în lumea materială a lucrurilor. Rinichii dirijează disciplina și perseverența și în practica ta spirituală. Trezirea spiritului rinichilor constă în alinierea dintre ceea ce vrei tu și ceea ce vrea Tao de la tine.
  3. Yi > Intelectul Splinei: este centrul ființei tale iar energia planetară este cea saturniană. Când trezești energia spirituală a Splinei tale atunci trezești abilitatea ta de a discerne ceea ce este corect sau greșit pentru tine să crezi, să gândești sau să faci. Știi acele momente în care te afli pe pilot automat și “viața ți se întâmplă”? Când ești centrat, te simți bine în pielea ta și ești prezent în experiențele tale de viață, atunci Yi funcționează de minune.
  4. Po > sufletul kinestezic al plămânilor: metal, direcția Vest, energie venusiană. Durata lui de viață se întinde fix atâta timp cât trăim iar atunci când încetăm să mai trăim și Po se dizolvă. El intră în opoziție adesea cu Hun pentru că unul are dorințe lumești iar celălalt cerești.
  5. Hun > Sufletul eteric al Ficatului: elementul Lemn, direcția Est, planeta Jupiter. Indiciul că avansezi în practica ta spirituală este transmutarea conștiinței lui Po în cea a lui Hun, conștiința care supraviețuiește morții corpului fizic.

Tapping pentru sanatatea organelor interne

DE CE?

  • o sănătate mai bună a organelor;
  • stimularea energiilor corporale;
  • trezirea spiritelor organelor interne.

În diagrama alăturată sunt evidențiate organele interne în ordinea în care vă puteți aplica o sesiune foarte benefică de tapping. este recomandat să practicați dimineața după ce vă treziți și le puteți parcurge în ordinea în care sunt descrise în imagine.  Strânge pumnii fără să simți totuși o tensiune prea mare, practică o atitudine de relaxare în corpul tău energetic. Este indicat să nu insiști mai mult de un minut cu tappingul. Lovește ușor la nivelul fiecărui organ în parte, pe rând.

TRASEU: Inimă >>> Ficat >>> Splină >>> Rinichi >>> Plămâni.

𒀭

  • Rinichii se vor lovi lăsând brațele pe lângă corp cu pumnii strânși și efectuând rotații din corp stânga-dreapta, cât mai relaxat astfel încât pumnul stâng va atinge rinichiul drept și invers.
  • Procedează la fel cu plămânii lăsând brațele să urce mai sus.

[wpedon id=”5206″ align=”center”]

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top