Tehnologia Respiratiei Primordiale

Trage chiar acum aer în plămâni și dă-ți voie să respiri până la capăt. Respiră cu poftă ca și cum ar fi prima ta respirație! Chiar acum! Chiar aici! Respiră cu drag, respiră cu bucurie, cu nesaț, respiră hedonic! Ca și cum ai știi că această porție de aer este singura care ți-a mai rămas la dispoziție. Pe scurt, aceasta este Respirația Primordială. Este curios cum noi oamenii nu apreciem acest element imaterial în lipsa căruia viața noastră s-ar sfârși în doar câteva minute. Aerul, pe cât de important, pe atât de neglijat. Să fie oare de vină faptul că nu îl putem vedea sau gusta? Că nu îl putem atinge? Sau pentru că simțurile noastre nu se pot bucura de el?

Citeste aici ce este si cum se practica Meditatia Primordiala

De ce povestea speciei noastre ne-a arătat până acum că ceea ce pierdem sau ne lipsește este și lucrul pe care îl dorim cel mai tare? Ultimele evenimente legate de pandemie, fenomenul poluării accentuate, stilul de viață nesănătos, ne pune față în față cu contrariul: aerul este neprețuit și limitat. Astăzi, doar conștientizăm mai bine asta.

Mâncăm cu poftă,
Bem cu nesaț,
Iubim cu pasiune,
Muncim cu îndârjire…

… dar cât de mult apreciem oare oxigenul care ne întreține viața moment cu moment? Ce-i drept, nu punem mare preț pe respirație, luăm aerul ca un bun care ne aparține în mod obligatoriu doar pentru că avem plămâni și îl putem respira, iar atitudinea asta ne afectează viața mai mult decât credem.
Respiră! Nu este un îndemn pe care trebuie să-l respecți, nu este nici măcar o alegere… Vrei nu vrei, viața ta este dependentă de asta! O faci oricum, moment cu moment. Respirația conștientă, este totuși o decizie personală care îți poate salva viața! Respirația Primordială nu îți vindecă doar corpul, ci și mintea și emoțiile. Vei avea full access la o gamă variată de emoții pozitive care vin în mod natural, precum entuziasmul, bucuria și pofta de viață.
Pentru asta te întreb: Care este starea ta în marea majoritate a timpului? Sincer…

  • te simți extenuat?
  • te simți anxios și plin de gânduri?
  • ești stresat și agitat, prins în vâltoarea grijilor?
  • te îmbolnăvești ușor și ai imunitatea scăzută?
  • te confrunți cu insomnie sau oboseală cronică?
  • suferi de migrene sau dureri articulare?

În această carte vei face cunoștință cu o tehnologie puternică de autovindecare și de alchimizare a părților din tine care stagnează. Aceste părți sunt ”euri” care au pătruns în noi și au voințe proprii, nevoi proprii, dar sunt dezintegrate și caută cu orice preț să iasă la suprafață și să se numească ”eu”. Le cunoaștem ca traume ancestrale, voci psihologice ale părinților și strămoșilor noștri care strigă după ajutor. Fiecare ”eu” vrea să fie iubit, oricât de țipător ar fi sau oricât de violent s-ar exprima. Experimentând zilnic R.P. vei avea ”prize” spontane de orgasm tactil care pot fi asemănate cu o ”mângâiere”, cu o ”atingere” Divină. Este ca și cum te-ai scălda în baia de iubire universală, un ”cazan alchimic” în care granițele dintre părți vor dispărea într-un amestec omogen pe care îl poți numi EU ÎNSUMI, acela autentic.
Respirația Primordială este o adevărată tehnologie cu efecte care se pot simți aproape instantaneu și care pot fi descrise cel mai simplu prin două cuvinte: imunitate și extaz.
Am dezvoltat această metodă de respirație ca să servească asemeni unui colac salvator în vremuri de restriște, când țara noastră întâmpină un colaps sanitar iar metodele alopate par de multe ori să rateze în a trata.

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI?
Acest manual cuprinde mai multe tehnici de respirație sau de integrare a minții și corpului care te vor ajuta să dezvolți acea conexiune subtilă cu ”vindecătorul tău lăuntric”. Varietatea de metode expusă de mine aici, pentru tine, este rodul multor de ani de lucru intens cu mine însumi.
Omul, nu este o ființă perfectă, însă în mod cert este perfectibilă, așa că atâta vreme cât își pune întrebări sincere cu privire la autorealizare sau în legătură cu înțelegerea naturii interne sau externe, ori despre modalitățile cele mai potrivite prin care își poate exersa generozitatea și compasiunea, este pe drumul cel bun.
Când întrebările se estompează cu adevărat, dispare și pofta genetică a reîncarnării. Așa apare realizarea sinelui autentic și transmutarea oricărei suferințe. Dorința mea de autodepășire, laolaltă cu firea mea nonconformistă și ”aeriană”, care în adolescență părea să fie o reală piedică în calea succesului meu, m-au condus spre domenii rar întâlnite ale cunoașterii.
Tehnicile expuse în carte sunt testate, experimentate, înțelese, practicate și descusute de mine pe parcursul mai multor ani. Fiind atras de spiritualitate în varii forme și practicând o paletă multicoloră de exerciții de respirație, am extras chintesența și am rămas doar cu acelea care sunt cu adevărat reprezentative.
De exemplu, o adevărată comoară pe care o vei descoperi în această carte, sunt ”Respirațiile tibetane”, un sistem complet de pranyama care implică ființa umană în sensul ei holistic, cu trup, cu minte, cu simțire și evident, cu spirit. Aceste respirații tibetane pot fi asemuite cu pași de pregătire pentru Respirația Primordială, o tehnică de respirație creată de mine prin asamblarea unor ritmuri respiratorii specifice cu mișcări corporale și mudre, adaptate la sistemul energetic uman, astfel încât să nu beneficieze doar corpul și mintea, așa cum se întâmplă în alte viziuni moderne, ci și sufletul.
Nu în ultimul rând îți propun să ții un jurnal în care să notezi experiențele, gândurile și observațiile tale. Notează-ți acolo, ca și cum ai scrie o scrisoare unui prieten, ceea ce înveți în fiecare zi. ”Verba volant, scripta manent” – au fost cuvinte memorabile rostite pentru prima dată în Senatul roman. ”Vorbele zboară, ce este scris, rămâne”. Jurnalul tău este o cronică intimă a evoluției tale.
(Extras din cartea, “Respiratia Primordiala: Imunitate si Extaz”, 2022).

 

Ce Părere Ai?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Da mai departe!

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top