Simboluri Universale: Nefilimii

O mare parte din culturile antice vorbesc despre existenta unei rase superioare din punct de vedere al fortei fizice insa, capabile de aversiune si intentii nefaste fata de oameni.

Cine sunt acestia? Au trait cu adevarat? Cat este mit si cat este realitate? Care este semnificatia universala a acestor fiinte gigantice de care istoria ne vorbeste cu lux de amanunte? Sunt cateva dintre intrebarile la care imi doresc sa va raspund in cele ce urmeaza. Mi-as dori sa tratam atat istoric dar mai cu seama simbolic aceasta problema.

Etimologia cuvantului nefilim provine din ebraicul עברית si ar proveni din radacina “npl” נָפַל care inseamna “a cadea”, “a provoca caderea”, “a distruge” sau “a ucide”.

In Biblia crestina, cuvantul “nefilim” este mentionat de doua ori, insa sunt numeroase referinte cu privire la faptul ca la un momentdat o alta rasa ar fi coexistat laolalta cu umanitatea:

Geneza 6.1-4: Iar după ce au început a se înmulți oamenii pe pământ și li s-au născut fiice, Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, și-au ales dintre ele soții, care pe cine a voit. Dar Domnul Dumnezeu a zis: “Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceștia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!” În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriași, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor și acestea începuseră a le naște fii: aceștia sunt vestiții viteji din vechime..

Numeri 13.33-34: Și au împrăștiat printre fiii lui Israel zvonuri rele despre pământul pe care-l cercetaseră, zicând: “Pământul pe care l-am străbătut noi, ca să-l vedem, este un pământ care mănâncă pe cei ce locuiesc în el și tot poporul, pe care l-am văzut acolo, sunt oameni foarte mari. Acolo am văzut noi și uriași, pe fiii lui Enac, din neamul uriașilor; și nouă ni se părea că suntem față de ei ca niște lăcuste și tot așa le păream și noi lor”.

Conform surselor biblice, asistam inainte de marea inundatie la o cadere a unor fiinte celeste care copuleaza cu fiintele umane, dand nastere acestor giganti, care beneficiind de doua tipuri de ADN, atat uman cat si de natura superioare, se nasc cu forte care depasesc sfera posibililului in cazul fiintelor umane.

In Deuteronom 1:28 aflam din nou de existenta lo de dupa Potop:” Unde să ne suim? Fraţii noştri ne-au înmuiat inima, zicând: „Poporul acela este un popor mai mare şi mai înalt la statură decât noi; cetăţile sunt mari şi întărite până la cer; ba încă, am văzut acolo şi copii de ai lui Anac.” iar in cartea Deuter. aflam si cateva indicii despre constitutia acestora:  3: 11: ‘‘ (Numai Og, împăratul Basanului, mai rămăsese din neamul refaimiţilor. Patul lui, un pat de fier, este la Raba, cetatea copiilor lui Amon. Lungimea lui este de nouă coţi, şi lăţimea de patru coţi, după cotul unui om.)” [aproximativ 3,5 metri].

Faptul ca unii giganti ar fi supravietuit marii inundatii din timpuri antediluviene, este argumentata si de lupta din lupta dintre David si marele Goliat:

1 Samuel 17: 4-7 : ‘‘Atunci a ieşit un om din tabăra filistenilor şi a înaintat între cele două oştiri. El se numea Goliat, era din Gat şi avea o înălţime de şase coţi şi o palmă.[aproximativc 2,6 m]. Pe cap avea un coif de aramă şi purta nişte zale de solzi, în greutate de cinci mii de sicli de aramă. Coada suliţei lui era ca un sul de ţesut, şi fierul suliţei cântărea şase sute de sicli de fier. Cel ce-i purta scutul mergea înaintea lui.”

Aceste fiinte, ingerii “cazuti”, fauritorii gigantilor ar fi ajutat inclusiv umanitatea sa evolueze oferindu-le din cunoasterea lor superioara. De aceea, aflam din cartea apocrifa a lui Enoh si faptul ca arta razboiului, mestesugul armelor, folosirea plantelor in magie sau de leacau fost dezvoltate cu ajutorul acestor fiinte legendare. Unul dintre acestia, este Prometeu, care ofera oamenilor Focul si este inlantuit pe Muntele Caucaz si supus unei torturi periodice pentru interventia lui in dezvoltarea civilizatiei noastre.

Inclusiv la noi, folclorul abunda de personaje precum zmeii, capcaunii sau uriasii. Exista un adevarat curent care ia in considerare faptul ca localitatea Tartaria este si locul de exil al titanilor. Tablitele de la Tartaria ne vorbesc intr-o limba straveche care preceda civilizatia actuala si atesta existenta unei alte forme de oranduire cu mult mai veche decat ceea ce se credea pana in momentul actuale. Cele 3 tablite din lut descoperite in loc. Tartaria din jud. Alba in anul 1961, prin datarea cu carbon s-a constatat ca au o vechime de cca 5300 de ani i.Hr.

Aceasta este o descoperire revolutionara care ar confirma pe deoparte ca este cel mai vechi artefact care contine scris din lume. Tartarul, este descris de Hesiod ca fiind o regiune situata in adancul pamantului unde o nicovala de bronz ar putea ajunge in cca. 9 zile de cadere libera. Titanii, sunt exilati aici dupa pierderea bataliei cu zeii olimpieni si devine un simbol al penitentei.

In buddhismul esoteric, termenul de asura se refera la titani sau “semizei”, “antizei” caracterizati de invidie, gelozie, falsitate si mai ales aerul de superioritate. Ei sunt fiinte rauvoitoare si cu intentii malitioase fata de fiintele umane, care pentru ei, sunt precum animalele.

In acest articol nu imi doresc sa surprind dovada ca aceste fapturi mitologice au existat, ci sa remarc semnificatia psihologica ascunsa. De aceea, avem nevoie sa intelegem…

SENSUL SI SEMNIFICATIA PSIHOLOGICA

Aflam totusi in mitologia greaca ca titanii sunt fiinte diferite de giganti, posibil chiar parintii acestora, dupa Geneza biblica, adica “ingerii cazuti”. Gaia, naste Gigantii cu scopul de a-i razbuna pe Titanii alungati in Tartar de catre Zei.

Gigantii simbolizeaza penuria, saracia spirituala comparativ cu masivitatea trupului. Cu alte cuvinte, aplecarea spre dezvoltarea exclusiva a fortei fizice este direct proportionala cu lipsa dezvoltarii unor calitati sufletesti superioare precum, afectiunea, blandetea, inteligenta, constiinta, compasiunea.

Altfel spus, instinctele capata atributul de “eu” si preiau locul ratiunii, nu mai exista fraie contra instinctelor, acestea, nefiind transmutate, actioneaza deliberat. Triumful asupra gigantilor, se face prin comuniunea dintre partea noastra divina si cea umana, prin colaborarea stransa dintre planul laic si cel sacru care transcende prin Vointa si Actiune justa, animalitatea. Posibilitatea de a infrange gigantul din tine, ti-a fost incredintata prin pactul Divinului cu tine, odata prin efortul lui Noe de a depasi potopul harazit de Divin pentru a restructura lumea de odinioara sau prin faptul ca stafeta zeilor care au luptat cu acestia, Atena, Dionisos, Afordita, Poseidon ti-a fost cedata tie.

Actul de sacralizare a fiintei umane, este continuu, este asemeni unei pietre care se slefuieste spre a deveni o opera de arta, un act care necesita disciplina si constientizare zilnica, eroism dincolo de egoism.

OGLINDA ASTRALA

 

“Oglinda oglinjoara….”

In urma cu multi ani am practicat o meditatie care poate fi efectuata doar prin exersarea abilitatilor de proiectie astrala. Daca ai aceasta capacitate, poti sa faci si tu meditatie, daca nu, e necesar mai intai sa iti reusesti sa devi constient in timpul visului. La vremea aceea, desi crescusem intr-un mediu foarte conflictual, un oras de provincie cu o mare retea infractionala care era si un mediu propice pentru dezvoltarea agresivitatii si furiei, ma aflam intr-un moment important al vietii mele, in care practic, era nevoie sa ma slefuiesc si sa trec puntea banalitatii vietii mele, sa alchimizez aceasta parte din mine. Si sincer, dupa un an de lucru intens, crezusem ca sunt pregatit.

Asa am decis sa consult oglinda astrala, acea oglinda din lumea onirica unde te poti vedea exact asa cum te reprezinti tu ca imagine de sine.

In naivitatea mea, crezusem ca am depasit gigantul din interior, insa adevarul era cu totul si cu totul diferit. Pulsiunile nu disparusera, erau acolo, iar in oglinda astrala aveam nu mai putin de 3m, eram fioros si sincer, acela a fost momentul in care am pornit mai profund calatoria mea de devenire.

Gatul era ingrosat ca si cum nu as mai fi putut sa intorc capul in stanga sau dreapta, un simbol care ascundea lipsa puterii de observatie si limitarea observatorului interior, oasele mari, musculatura masiva. Si tu poti avea acces la aceasta oglinda care te ajuta sa indepartezi voalul de ignoranta si sa te vezi exact asa cum esti, fara perdea. Daca ai reusit sa stapanesti proectiile astrale, poti cere sa fii condus in anticamera launtrica a sufletului tau unde se afla aceasta oglinda speciala.

A avea cunoastere, la urma urmei inseamna a admite din modestie ca nu cunosti mai nimic, iar recunoasterea acestui adevar care vine din smerenie, sustine evolutia.

 

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top