fbpx
Menu Close

AUTOVINDECARE PRIN ENERGIE (QI)


Tai Chi'ul Iluminarii (Wuji Gong)

Ce este este Tai Chi’ul Iluminarii? O forma cosmologica prin care imitam formele de manifestare ale Universului inca de dinainte si pana la desavarsire. Prin Wuji Gong accesam energia Yuan Qi, energia compasiunii, a iubirii neconditionate, bunatatii care ne vindeca si ne aduce bucurie si pofta de viata.  Posturile din Tai Chi’ul Iluminarii stimuleaza toate punctele de acupunctura din corpul nostru, astfel incat este ca si cum ai fi tu insuti, propiul tau doctor, propriul tau acupuncturist.

COST DURATA TEHNICI SESIUNE
277 RON 3 ore Wuji Gong Sesiunea 1
    Qi Gong: Deep Earth Pulsing  
    Qi Gong: Oceanic Breathing  
277 RON 2 ore

Wuji Gong forma completa

Cele 9 Spirale Cosmice

Sesiunea 2


Tai Chi 13 Forme in Stilul YANG

Tai Chi in stilul Yang (13 Forme) este metoda prin care poti dobandi mai multa longevitate, traiesti o viata fara stres si anxietate, corpul si mintea se insanatosesc si totul in viata pare sa “curga” mai bine.

COSTDURATATEHNICISESIUNE
277 RON90′Tai Chi 13 Forme Yang BASICSesiunea 1
  Qi Gong: Tapping organe 
  Qi Gong: Marele Cerc Tai Chi 
277 RON90′

Tai Chi 13 Forme Continuare

Qi Gong: 8 Secvente de brocart

Sesiunea 2


T'ai Chi. Istorie si Lineaj

T’ai Chi [chin. trad. 太極] reprezinta o serie de miscari numita adesea in traditional “boxul cu umbra”, o arta martiala chineza interna inventata initial in scopul autoapararii dar destinata cultivarii energiei, mentinerii corpului intr-o stare de sanatate ideala si poate fi practicat cu efecte extraordinare indiferent de varsta. Efectele se pot observa in numai cateva saptamani de practica, implicit dupa prima sesiune [la nivel mental].

Ideea de “Tai Chi” (Armonia Suprema/Marele Intreg) se afla in contrast cu “Wuji” (Marele Necunoscut/Vid) si este parte atat din filosofia taoista cat si din cea confucianista, referindu-se la armonia deplina a celor doua opuse complementare Yin – polaritate feminina [ chin. 陰/阴] si Yang – polaritate masculina [chin. 陽/阳]. 

Tehnicile calistenice [lucrul cu corpul] cat si exercitiile de respiratie dateaza de cca. 1100 i.Chr. insa povestea Tai Chi Chuanului este mai speciala, crezandu-se ca ar fi aparut in momentul unei lupte teribile intre un cocor si un sarpe, Marele Maestru Chan Sanfeng aflandu-se la fata locului si primind initierea in misterioasa natura, care are raspuns la orice. Un alt mit sustine ca maestrul ar fi primit tehnica de la Tao printr-o serie de vise nocturne. Dealungul secolelor, Tai Chi a fost transmis doar prin lineaj, adica de la maestru la discipol, iar arta miscarilor a fost tinuta secreta pana la disparitia armelor de foc. Pentru ca Tai Chi-ul initial a fost conceput ca o forma de lupta, acesta aducand totodata si beneficii extraordinare sanatatii, dupa aparitia armelor de foc, polularitatea metodelor de kombat au scazut dramatic, insa Tai Chi-ul si-a castigat o reputatie mare datorita beneficiilor pe care le are asupra sanatatii mintii si trupului. 

   
 STIL  CARACTERISTICI
 Fam. Chen  miscari lente si explozive
 Fam. Yang  tehnici cursive si uniforme (derivat din Chen. sec. XIX)
 Fam. Wu  miscari subtile din incheieturi (derivat din Chen si Yang)
WUJI GONG  Tai Chi-ul Iluminarii, o forma de tai chi tinuta secreta pana anii ’70. Probabil, cea mai puternica tehnica taoista cunoscuta

Beneficiile asupra sanatatii sunt deja confirmate in lumea stiintifica si includ: 

stimularea si calmarea sistemului nervos,

imbunatatirea posturii si echilibrului

intarirea articulatiilor si tendoanelor,

eficientizarea respiratiei si marirea capacitatii pulmonare,

reducerea semnificativa a simptomelor asociate depresiei, anxietatii, stresului 

T'ai Chi: Tehnica si principii

  1.  Impamantare in miscare: conectarea permanenta cu pamantul
  2.  Centrul de greutate in XiaTantien:  la copii, centrul gravitational se afla foarte jos iar la adulti urca la nivelul abdomenului, ca la batranete sa se situeze la nivelul pieptului. In Tai Chi, centrul se mentine la nivelul abdomenului inferior (xia dantien)
  3. Respiratie abdominala: aerul patrunde pana in zona de jos a plamanilor iar abdomenul se dilata pe inspiratie
  4. Diferenta clara intre Yin si Yang: practicantul va invata sa diferentieze corect aspectul plin fata de cel gol prin impingere si retragere
  5. Mainile sunt corpul: in Tai Chi, mainile se misca mereu simultan cu corpul
  6. “A pasi pe nori”: miscarile sunt foarte soft, iar pasii sunt atat de delicati incat parca s-ar pasi pe un nor.

Completeaza aplicatia!

Selected Value: 0
*daca va aflati in Bucuresti puteti opta pentru sesiuni Face2Face
error: Continut protejat prin Copyright !!