Semnificația Planetelor În Astrologia Vedică

În astrologia vedică, fiecare planetă are o anumită personalitate și influență asupra vieții și destinului unei persoane. Acestea sunt:

 1. Sun (Surya): simbolizează vitalitatea, forța și puterea personală; este asociat cu sănătatea, cariera și reputația unei persoane.
 2. Moon (Chandra): simbolizează emoțiile, intuiția și subconștientul; este asociat cu viața de familie, relațiile și fericirea generală a unei persoane.
 3. Mars (Mangal): simbolizează energia, agresivitatea și ambiția; este asociat cu cariera, succesul și aventura.
 4. Mercury (Budha): simbolizează inteligența, comunicarea și gândirea analitică; este asociat cu studiul, cariera, călătoriile și finanțele.
 5. Jupiter (Guru): simbolizează înțelepciunea, filosofia și expansiunea; este asociat cu spiritualitatea, educația, cariera și bunăstarea generală.
 6. Venus (Shukra): simbolizează frumusețea, iubirea și armonia; este asociat cu relațiile romantice, arta, muzica și luxul.
 7. Saturn (Shani): simbolizează disciplina, responsabilitatea și karma; este asociat cu cariera, dezvoltarea personală și relațiile de lungă durată.
 8. Rahu: simbolizează pasiunea, impulsivitatea și dorințele materiale; este asociat cu cariera și bogăția.
 9. Ketu: simbolizează detașarea, eliberarea și spiritualitatea; este asociat cu introspecția, regenerarea și vindecarea.

Aceste personalități planetare sunt luate în considerare în interpretarea unui horoscop vedic și pot oferi indicii importante despre tendințele și caracteristicile unei persoane în diferite aspecte ale vieții sale.

Poli planetari.

Planetele sunt împărțite în două categorii: benefice și malefice, în funcție de energia pe care o posedă.

Planetele benefice, sunt considerate favorabile și aduc noroc, fericire, prosperitate și bunăstare. Aceste planete sunt Jupiter (Guru), Venus (Shukra), Luna (Chandra) și Mercur (Budha).

Pe de altă parte, planetele malefice, sunt considerate nefavorabile și aduc probleme, obstacole și suferințe. Aceste planete sunt Soarele (Surya), care deține o maleficitate scăzută, Saturn (Shani), Marte (Mangal), Rahu și Ketu (nodurile lunare), dintre care Ketu, este un malefic accentuat. Cu toate acestea, astrologia vedică consideră că, în anumite circumstanțe și dacă sunt bine plasate într-un horoscop, chiar și planetele malefice pot aduce binecuvântări și beneficii.

Există deasemenea planete cu energie masculină, așa cum sunt: Soarele, Marte, Jupiter, Rahu și Ketu și planete care sunt caracterizate de o energie feminină, din această categorie făcând parte: Luna și Venus. În astrologia vedică avem de-a face și cu energii neutre în cazul Mercurului și Saturnului.

3 thoughts on “Semnificația Planetelor În Astrologia Vedică”

 1. Petra Stela Chirita

  Multumim, foarte util, insa nu am inteles Rahu si Ketu caror planete reale corespund sau sunt numai ca Zeitati ?!
  Sau Pamantul unde se situeaza?

  1. Rahu și Ketu suplinesc planetele trans-saturniene (Neptun, Uranus si Pluto) si nu sunt planete reale, ci ”planete umbra” formate prin intermediul eclipsarii Lunii sau Soarelui. Polaritatea Ra/Ke joaca un rol fundamental deoarece descriu karma si destinul persoanei.

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top