Rashi Ratna, Piatra Purtătoare De Noroc În Funcție De Zodiacul Vedic

Atât în astrologia vedică cât și în cea vestică se practică purtarea unor accesorii care să ajute zodia ta să prospere. O notă importantă este aceea că zodiacul vedic diferă semnificativ de cel occidental, așa că întreaga ta hartă atunci când descoperi Jyotisha s-ar putea să apară într-o formă complet nouă, uneori bulversantă.

În zodiacul occidental, se utilizează 12 pietre ale căror semnificație este foarte veche și merge până la vremurile lui Moise, când fratele său, Marele Preot Aaron se îmbrăca în hainele de ceremonie care erau împodobite cu patru coloane de nestemate, câte 3 pentru fiecare trib israelit.

Navaratna: Pietrele Planetare

În India, pe de altă parte aflăm că navratna (nav = nouă; ratna = piatră semiprețioasă) încă din vremurile de demult erau folosite pentru a stimua energia celor nouă planete (n.t. navagraha).

Sistemul vedic de astrologie (n.t. jyotisha) ia în considerare ca remediu purtarea unui inel sau a unui talisman cu piatra corespunzătoare planetei din ascendent (n.t. lagna/rashi). Planetele guvernează zodiile iar în funcție de planetă determină rashi lagna, adică piatra magică specială ție.

Există o clasificare a pietrelor în funcție de energie: caldă sau rece.

PIETRE CALDE PIETRE RECI
 • Rubin
 • Coral roșu
 • Diamant
 • Smarald
 • Ochiul pisicii
 • Safir albastru
 • Safir galben
 • Perlă
 • Hesonit

 

Cea mai bună cale de a depista care este piatra care ți se potrivește este de a programa o sesiune de jyotish cu un profesionist având în vedere că există foarte multe variabile care trebuiesc luate în calcul, ca de exemplu, în Jyotish lucrăm cu Lagna, Ascendentul, care reprezintă persoana. Într-o altă ordine de idei, dacă există o planetă slabă energetic și influențează casa relațiilor, atunci în mod evident că și acolo se va aplica un remediu. 

 1. Marte guvernează Mesha (Berbec) și Vrishchika (Scorpion). Marte (Mangal), planeta roșie, are o personalitate războinică căreia i se potrivește o piatră de culoare roșie, coralul, în cazul de față. Se va purta pe degetul inelar (anamika) în ziua de Marți în mod special.
 2. Venus guvernează Vrishab (Taur) și Tula (Balanță). Venus (Shukra) simbolizează iubirea, romantismul, artele și prosperitatea. Diamantul este piatra cea mai potrivită și se va purta pe degetul mijlociu (madhyama), Vinerea. 
 3. Mercur guvernează Mithuna (Gemenii) și Kanya (Fecioara). Mercur (Buddha), guvernează intelectul, rațiunea, comunicarea. Smaraldul este piatra specifică pentru a stimula energia lui Mercur și se va purta pe degetul mic (kanishta), în special în ziua de Miercuri.
 4. Luna (Chandra) guvernează Karkata (Rac). Luna poate fi stimulată de perlă și simbolizează emoțiile, calmul, claritatea. Luna este semnul prin care analizăm relația cu mama. Perla se va purta Lunea pe degetul mic (kanishta).
 5. Surya (Soarele) guvernează Simha (Leul). Soarele poate fi energizat cu ajutorul rubinului și simbolizează arhetipul patern, conducerea dar și autoritatea. Se va purta un inel cu rubin pe degetul inelar (anamika), Duminica. 
 6. Vrihaspati (Jupiter) guvernează Dhanu (Săgetător) și Meena (Pești). Jupiter este profesorul, învățătorul spiritual al zodiacului. El aduce înțelepciune și cunoaștere. Safirul galben ajută la acordarea energiilor jupiteriene dacă este purtat pe degetul arătător (tarjani), Joia. 
 7. Makara (Vărsător) este guvernat de Shani (Saturn). Saturnul fiind marele malefic, te poate ajuta sau te poate sabota. Safirul albastru este piatra care susține acordarea energiilor lui Shani, însă în harta ta s-ar putea să fie vorba de mai multe influențe energetice care trebuiesc analizate, așa că este destul de ambiguu să sugerăm purtarea acestei în mod general. Inelul cu safir se va purta pe degetul mijlociu (madhyama), Sâmbăta.

După cum ați văzut în articolul anterior ”Semnificația planetelor în astrologia vedică” sunt două planete în plus numite și planete-umbră având în vedere esența lor. Acestea în sine nu sunt planete fizice ci au fost create de marii înțelepți din vechime care au suplinit prezența planetelor trans-saturniene (Pluto, Uranus, Neptun). 

 • Rahu poate fi ajutat cu ajutorul hesonitului (deget mijlociu)
 • Ketu, pe de altă parte este susținut de ochiul pisicii (lehsunya sau vaidurya) pe degetul mijlociu încrustată pe un inel de argint

Pentru a programa o sesiune profesională de Jyotisha, accesează linkul alăturat.

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top