Rashi: Cele 12 Semne Zodiacale

Cele 12 semne zodiacale din astrologia vedică sunt:

 1. Mesh (Berbecul): Berbecul este un semn zodiacal impulsiv și aventuros, care este orientat spre acțiune și inițiativă. Nativii Mesh sunt curajoși și hotărâți, dar pot fi și egoiști și impulsivi. Aceștia pot excela în afaceri și în sporturi care necesită putere fizică.
 2. Vrishabha (Taurul): Taurul este un semn zodiacal stabil și perseverent, care pune mare preț pe confort și siguranță. Nativii Vrishabha sunt loiali și practici, dar pot fi și prea înfipți și prea atașați de lucrurile materiale. Aceștia pot excela în domeniul artei și al finanțelor.
 3. Mithuna (Gemenii): Gemenii sunt un semn zodiacal versatil și adaptabil, care se descurcă bine în comunicare și relații interpersonale. Nativii Mithuna sunt inteligenți și amuzanți, dar pot fi și superficiali și infideli. Aceștia pot excela în afaceri, publicitate și mass-media.
 4. Karka (Racul): Racul este un semn zodiacal sensibil și empatic, care este foarte atașat de familie și de casa sa. Nativii Karka sunt loiali și protectivi, dar pot fi și posesivi și manipulatori. Aceștia pot excela în domeniul medicinei și al serviciilor sociale.
 5. Simha (Leul): Leul este un semn zodiacal puternic și nobil, care este orientat spre creativitate și exprimarea de sine. Nativii Simha sunt demni și carismatici, dar pot fi și mandri și egocentrici. Aceștia pot excela în domeniul artei, divertismentului și al politicului.
 6. Kanya (Fecioara): Fecioara este un semn zodiacal practic și eficient, care este preocupat de ordine și disciplină. Nativii Kanya sunt analitici și ordonați, dar pot fi și prea critici și obsedați de detalii. Aceștia pot excela în domeniul cercetării, al medicinei și al tehnologiei.
 7. Libra (Tula): guvernat de Venus, este asociat cu echilibrul, armonia, frumusețea și justiția. Oamenii născuți sub această zodie sunt adesea artistici, grațioși și plini de farmec. Sunt buni la relații publice și îi place să se ocupe de problemele altora. Totuși, pot fi indeciși și să încerce să evite conflictele.
 8. Scorpio (Vrishchika): guvernat de Marte și Pluto, este asociat cu pasiunea, puterea și misterul. Oamenii născuți sub această zodie sunt adesea intensi, misterioși și posesivi, fiind buni în cariere care implică investigarea, precum poliție sau detecție. Sunt adesea foarte intuitivi și pot fi înclinați spre gelozie și răzbunare.
 9. Sagittarius (Dhanus): guvernat de Jupiter, este asociat cu aventura, învățarea, libertatea și spiritualitatea. Oamenii născuți sub această zodie sunt adesea optimiști, aventurieri și căutători de adevăr. Sunt buni la învățare și predare și le place să călătorească și să exploreze lumea. Totuși, pot fi înclinați spre impulsivitate și lipsă de răbdare.
 10. Capricorn (Makara): guvernat de Saturn, este asociat cu ambiția, disciplina, perseverența și maturitatea. Oamenii născuți sub această zodie sunt adesea ambițioși, încăpățânați și muncitori, fiind buni în cariere care necesită disciplină și responsabilitate, cum ar fi afacerile sau politica. Totuși, pot fi prea critici și să le fie greu să se relaxeze și să se bucure de viață.
 11. Aquarius (Kumbha): guvernat de Saturn și Uranus, este asociat cu originalitatea, intuiția, independența și altruismul. Oamenii născuți sub această zodie sunt adesea nonconformiști, inventivi și progresiști, fiind buni la inovare și îmbunătățirea lumii în care trăiesc.
 12. Peștii (Meena) – Peștii sunt reprezentați de doi pești care înoată în direcții opuse și sunt simbolul dualității și polarității. Oamenii născuți sub această zodie sunt sensibili, romantici, empatici și au o puternică intuiție. Ei pot fi buni în domeniul artistic sau spiritual și au o mare capacitate de a ajuta și a servi oamenii. Peștii pot fi, de asemenea, nehotărâți și indeciși, având probleme cu luarea deciziilor și cu încrederea în propriile alegeri.

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top