Pastila De Alchimie: Cățelușii Frederikkei (II)

Femeile au o intuiție ascuțită care le permite să penetreze timpul și spațiul. Frederikka avea această însușire foarte proeminentă. Cu toate astea, chiar dacă primul feeling este într-un fel, vrei să dai totul… poate totuși te înșeli și acea voce este doar o opinie arcuită de frică.

Cred că trei zile neîncentat a întrebat încolo și încoace de cățelul ei pierdut. În ultima zi am însoțit-o și am explorat toate colțurile știute sau mai puțin știute ale plajelor din Varkala cu gândul optimist că se poate ascunde totuși undeva. În Varkala erau multe lupte pentru putere între haitele de câini care aparțineau unui loc și erau semi-adoptați de localnicii din acele zone și rebeli care încercau să se alăture și să primească atenție. Acesta mai putea fi un factor pentru care cățelul putea să fie foarte, foarte departe. Ce ar fi făcut dacă pe furtună ar fi încercat să se adăpostească și nu ar fi fost primit în grupul zonei unde îl lăsase Frederikka?

Ori s-ar fi speriat foarte tare și ar fi fugit de-ar fi rupt pământul ori ar fi suferit leziuni grave în confruntarea cu 4 sau 5 câini din grupul zonal.

Într-un timp, Frederikka a ajuns la capătul puterilor și a acceptat că nu sunt șanse de izbândă. Și nu au fost într-adevăr. Oricât aș fi vrut să nu vă dezamăgesc, acesta este deznodământul istorioarei căutărilor ei dar din fericire nu este sfârșitul poveștii.

Frederikke
Frederikke (Kerala, Iunie 2023)

La scurt timp, eu am plecat din Varkala și am stat o veme în New Delhi, timp în care mi-am reluat practicile de Tao: Wuji Gong, Alchimie internă. Nu pot să zic că eram favorizat de temperaturile aproape imposibile de acolo care uneori depășeau 45 de grade. Crezusem că știu că înseamnă caniculă, dar când am ajuns în India am înțeles diferite nuanțe ale cuvântului cald pe care nu le cunoscusem până atunci.

Pe terasă, undeva în jurul orei 9.00 soarele era atât de puternic încât după ce finalizam sfertul de oră de Wuji Gong, apele țâșneau din mine ca și cum Gangele căuta să-și iasă din matcă.

Am ratat un zbor spre Vietnam datorită lipsei de comunicare a celor de la VietJet care au reprogramat zborul cu o zi înainte de data rezervării inițiale. Nu am avut ce să fac și mi-am prelungit șederea în New Delhi. Dar un yogi niciodată nu critică mediul, ci îl transformă. Ușor de zis, greu de făcut. Vedeți voi, spiritualitatea clișeică se lovește mereu de experiență. Cuvinte ca ”fii prezent!” sau ”stă în puterile tale să te vindeci acum!” sunt formule verbale foarte vandabile și doar te deschid spre niște posibilități, dar nu ți se oferă și pașii concreți pe care îi poți face pentru a ajunge acolo.

În concuzie, m-am bucurat enorm să văd o postare de-a Frederikkăi care ”adoptase” o cățelușă micuță pe care o numise Luna. Pentru că între timp găsise la ashramul lui Shivananda o persoană care trăia într-o comunitate de yogi din junglele Keralei, își propusese să găsească o soluție fiabilă pentru Luna. Eventual să o lase la o familie iubitoare care se poate îngriji de ea. I-am propus și eu să lase cățelușa la mama la adăpost pentru care are în grijă câteva zeci de cățeluși deasemenea, dar transportul ar putea fi o problemă extrem de dificilă și scumpă.

Cu siguranță, când vrei ceva … hah… nu voi atenta la spusele mele de mai devreme și nu mă voi autosabota folosind formula lui Coelho … aceea că ”Universul întreg conspiră la împlinirea dorinței tale”. Când vrei ceva cu adevărat, intri într-o energie specială și cumva, se rezolvă în așa fel încât să primești specific ceea ce ai cerut.

Mi-a trecut fugitiv prin minte ideea că există o conexiune cosmică între cățelul pierdut și cel mai probabil decedat și cel mic găsit mai recent. Care să fie aceasta vă las pe voi să ghiciți.

Cert este că eu aveam să îmi continui drumul… cu multe, multe peripeții spre Bangkok…

(va urma)

3 thoughts on “Pastila De Alchimie: Cățelușii Frederikkei (II)”

  1. Cel mai bun invatator este viata insasi.
    Faptul ca avem niste practici spirituale nu ne scuteste de diferite experiente dificile pe care viata ni le scoate in cale.Trecand prin aceste experiente devenim mai incerzatori in Forta Vietii si mai puternici.

    1. Perfect de acord. Experienta in sine si felul in care este integrata. Exista un proces Deschidere >> Experienta >> Integrare >> Replicare (aplicare in viata de zi cu zi) = Intelepciune.

  2. Frederikka a demonstrat ca, printr-o intuitie ascutita, este capabila sa faca fata dificultatilor si sa gaseasca solutii creative si eficace. Ea a reusit sa-si adune puterile necesare si sa creeze un mediu sigur si armonios pentru catelul ei pierdut, Luna. Aceasta poveste ne arata ca nu trebuie sa pierdem niciodata speranta si ca, prin perseveranta si intuitie, putem sa invatam cum sa invingem obstacolele necesar pentru a obtine ceea ce dorim.

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top