Omul care traieste fara creier. La propriu.

In anul 2007 un pacient pasea pe holurile unui spital francez cu o leziune la un picior, dr. Lionel Feuillet i-a recomandat o scanare cu compter tomograf si MRI. Doctorul a fost socat sa vada ca francezul de 44 de ani care parea complet normal din exterior, acesta nu avea… creier.

Totusi, pacientul care avea un IQ de 100 (normal) suferea de hidrocefalie, o afectiune care implica acumularea excesiva de lichid cefalorahidian in interiorul cutiei craniene si/sau maduvei spinarii.

Exista si alte cazuri asemanatoare relatate de catre neurologul John Lorber in anul 1980 care avea mai degraba un creier virtual, nu unul organic, cu abilitati matematice crescute si u coeficient de inteligenta de 126 si care avea doar 25% din creierul unui om normal. Ce inseamna asta?

  1. Oare procesele de gandire se desfasoara cu adevarat in creier?
  2. Mai putem sa acordam credibilitate teoriilor care sustine ca diferite procese de gandire au loc in anumite zone din creier?
  3. Ba mai mult, oare gandirea rationala se afla intr-o emisfera iar gandirea intuitiva in alta? [i.e. deja este invalidata aceasta teorie].

TAOISMUL SI TEORIA CUANTICA

Taoismul practic admite existenta a 5 organe vitale printre care nu se afla si creierul. Acestea sunt asociate Wu Xing, sistemului celor cinci elemente dupa cum urmeaza:

ORGANELEMENT
StomacPamant
PlamaniMetal
RinichiApa
FicatLemn
InimaFoc
Sistemul taoist al elementelor in corelatie cu cele 5 organe vitale

Omul nu poate trai fara niciunul dintre aceste organe, in schimb acestea se pot sectiona iar omul poate trai doar cu o parte din ele [i.e. poti trai cu un singur plaman; un singur rinichi; o portiune din ficat etc].

Cum ar fi sa consideram de fapt creierul uman un soi de calculator cuantic care transmite informatii dintr-o alta dimensiune in care se afla Sinele nostru? Ca sa intelegi mai bine, poti lua exemplul unui laptop sau smartphone comutat pe canalul YouTube unde vizualizeaza vlogul preferat live. Smartphone-ul tau doar emite sesiunea live dar nu inseamna ca sesiunea se desfasoara in aparatul din mainile tale, ci in cu totul si cu totul alta parte. Asa si creierul nostru, este un supercomputer cuantic care preia niste unde informationale dintr-o alta dimensiune si le proceseaza aici.

CREIERUL DIN INIMA

S-a demonstrat stiintific faptul ca si inima are un sistem similar de procesare a informatiei, care gandeste, simte si decide in acord cu propriile ei sisteme de valori, la fel ca mintea. Gandeste-te la faptul ca emotiile, afectiunea, iubirea, bucuria care vin din inima se coaguleaza intr-un complex impresionant de celule, nervi, energie si electricitate. Se pare ca inima poseda aprox. 40.000 de “neuroni” si o retea extrem de complexa de neuotransmitatori. Cercetatorul in domeniul constiintei si matematicianul Annie Marquier, a descoperit si importanta unor stari afective pozitive si a relaxarii coreland cu sanatatea acestor 40.000 de neuroni. Annie chiar recomanda contemplatia, relaxarea si retragerea in interior ca o practica zilnica ce ne poate ajuta sa intarim sanatatea acestui organ minunat.

Nu putem spune ca inima este totusi un organ “ganditor” in advearatul sens al cuvantului, ci unul simtitor si cu capacitate decizionala. Inima, deasemenea poate actiona separat de creier intr-un mod de sine statator. Iata cateva similitudini intre inima si creier:

  1. 67% din totalul de celule ale inimii sunt nervoase. Inima este singurul organ care trimite mesaje in mod independent, bazate pe stimulii primiti din mediu, direct la creier;
  2. Inima poarta si functia de a regla homeostazia care contribuie si la mentinerea unui echilibru emotional;
  3. Comunicarea electromegnetica din interiorul inimii este de 5.000 de ori mai intensa decat cea de la nivelul creierul.

Probabil, mai tarziu se va va descoperi si faptul ca stomacul are o gandire de sine statatoare. Putem observa dinamica starilor afective pe care le putem experiementa in timpul unei diete. Se schimba radical starea in functie de calitatea alimentelor pe care le ingeram. Pentru cei care doresc sa evolueze spiritual, se recomanda un regim alimentar cat mai apropiat de natura si care sa excluda cel putin cateva zile pe saptamana carnea.

Multa iubire,
Ce Părere Ai?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Da mai departe!

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top