Om Asatoma – Mantra Prin Care Mișcăm Energia Vieții Înspre Lumină Și Adevăr

La momentul pășirii în anul chinezesc al Dragonului am fost invitat într-un templu balinez unde un guru hindu ne-a ținut o cuvântare. Înainte, grupul prezent acolo, majoritatea români și ruși, au trecut printr-un proces de purificare cu apă. La o fântână cu apă sfințită, ne-am spălat pe mâini de 3 ori, am băut de 3 ori și apoi am scurs puțină apă pe creștet. În fața fântânii se afla impozntă cobra regală, simbol al vieții și al lui kundalini care îl însoțește pe Shiva pretutindeni. Am recitat înainte tot de 3 ori mantra sacră:

Om Namah Shivaya

Pentru a-mi continua povestea, trebuie să îți mărturisesc un secret. În aceeași dimineață, recitasem Gayatri Mantra timp de 21 de minute și spre finalul meditației, în ochii mei se holbau ochii oblici ai cobrei. Deobicei, o lumină mare precede acești ochi care sunt un simbol al faptului că ai ajuns să stai față în față cu Ouroborosul sau Dragonul, păzitorul acestei lumi.

Umanitatea a fost înghițită în stomacul reptilei ca într-un matrix. Acest matrix eu îl numesc ”Mintea”, un software hipersofisticat, un soi de închisoare perceptivă care supune omenirea din vremuri imemoriale. În Biblie este numit și șarpele Leviathan sau Behemoth.

Despre Behemoth:Behemoth este o creatură mitologică sau legendară menționată în diverse culturi și tradiții. Termenul este asociat adesea cu o ființă gigantică, puternică și adesea malefică. În unele interpretări, Behemothul este considerat un monstru maritim sau un animal terestru masiv, uneori asociat cu puterea sau cu forțele naturii.

Cel mai cunoscută mențiune a Behemothului este în Biblie, mai precis în Cartea Iov (Iov 40:15-24), unde este descris ca un monstru terestru, puternic și imposibil de domolit de către om.

Despre Leviathan: Leviathan este, de asemenea, o creatură mitologică sau legendară, care apare în diverse tradiții și religii, inclusiv în Biblie și în alte texte antice. Ca și Behemothul, Leviathanul este adesea asociat cu o ființă gigantică și puternică, dar în special în context marin.

În Biblie, Leviathanul este menționat în Cartea Iov și în Psalmi, descris ca un monstru maritim imens, cu solzi și colți puternici, care trăiește în adâncurile mării. Interpretările acestei creaturi variază, unele considerând-o o creatură reală, cum ar fi un crocodil sau o balenă, în timp ce alții o văd ca o reprezentare simbolică a forțelor chaotice și malefice din lume.

În alte mitologii și tradiții, Leviathanul poate fi descris sub alte forme sau poate avea alte semnificații, dar tema comună este aceea a unei creaturi enorme, înfricoșătoare, care trăiește în adâncurile apelor și care poate simboliza forțele naturii sau forțele malefice.

În momentul în care îl vezi în meditație este un lucru foarte benefic în sensul în care înseamnă că ești pregătit să dai piept cu pragurile minții tale, porțile percepțiilor limitative, locașuri adânci unde conștiința ta a dormitat milenii întregi de evoluție.

O lumină foarte mare precede această intersecție dintre omul aspirant și cel care se consideră stăpânul lui și dacă îți vei menține curajul și perseverența, îl poți învinge.

Lumina respectivă, sunt ochii prădătorului conștiinței noastre și fiecare bătălie câștigată înseamnă o libertate mai mare și accesarea unor stări de extaz mistic și epifanie.

Ține minte asta! Lumina care îl precede semnifică de fapt ochii cobrei ”care îl privește pe Shiva” iar extazul mistic care îi urmează, este încă un pas în afara coliviei perceptive, libertatea de a zbura.

Când apare, ceea ce este benefic să faci este să nu te oprești din rugăciune sau meditație. În momentul în care îl înfrunți se pot întâmpla două lucruri:

  1. Te întorci înapoi în existență și practic ești metaforic ”înghițit” de materie, dar ai făcut un pas imens înainte pentru că ai deja experiența confruntării;
  2. Te iluminezi spiritual și ieși din ciclul samsaric, alegoric, tu ”înghiți” reptila și aceasta nu îți mai poate controla percepțiile. 

După Gaiatry Mantra, a urmat una dintre cele mai frumoase mantre pe care le știu ”Om Asatoma” (Sanskrit: ॐ असतो मा ) sau Om Asatoma Sadgamaya — cuvinte care descriu deschiderea unei rugăciuni străvechi  numite Pavamana Mantra regăsite în Brhadaranyaka Upanishad.

Traducerea întregii mantre este: “Condu-ne de la ignoranță la cunoaștere, de la întuneric la lumină și de la moarte la nemurire.” Este folosită ca o rugăciune purificatoare care este recitată pentru binele propriu sau pentru umanitate.

Om asato ma sadgamaya
Tamaso ma jyotir gamaya

Mrtyor ma amrtam gamaya

Om shanti shanti 
shanti

ॐ असतो मा सद् गमय

तमसो मा ज्योतिर् गमय

मृत्योर् माम्रतं गमय

ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः

Mantra “Om Asatoma” este o rugăciune vedică care provine din tradiția indiană și este folosită pentru a căuta iluminarea spirituală și pentru a călăuzi pe cei care o recită către adevăr și cunoaștere. Iată cum te poate ajuta această mantra:

  1. Transformarea ignoranței în cunoaștere: “Om Asatoma” îți amintește să cauți mereu adevărul și să te eliberezi de ignoranță. Prin recitarea acestei mantre, îți întărești intenția de a căuta cunoașterea și de a te deschide către înțelepciune.
  2. Trecerea de la întuneric la lumină: Această mantra te încurajează să îți îndrepți atenția spre lumină și să te eliberezi de orice obscuritate sau confuzie din mintea ta. Te ajută să găsești claritate și să îți luminezi calea spre adevăr.
  3. Depășirea morții către nemurire: Înțelesul acestei părți a mantrei poate fi interpretat în mai multe moduri. Unii o interpretează literal, ca o aspirație către nemurire spirituală sau eliberare de ciclul nașterii și al morții. Alții o interpretează ca o chemare către transformare și evoluție, depășind limitele și obstacolele vieții umane.
  4. Purificare și binecuvântare: Poate aduce o stare de liniște și armonie interioară. Este considerată o rugăciune purificatoare, care poate ajuta la curățarea energiilor negative și la atragerea binecuvântărilor pentru bunăstarea ta și a celor din jurul tău.

În esență, “Om Asatoma” este o rugăciune puternică și profundă care te poate ghida către iluminare și eliberare spirituală, ajutându-te să treci de la ignoranță și întuneric către cunoaștere, lumină și nemurire.

Sfatul meu! Ca profesor îți recomand să reciți această mantră cu voce tare sau doar în plan mental minim 21 de minute pe zi pentru a culege foloase concrete. Deasemenea, o poți cânta ori de câte ori te afli în pericol. Se spune că cei care au recitat această în timpul războaielor au fost protejați de pericole și au supraviețuit până la capăt. În vremuri tulburi, această mantră aduce claritate!

Pe timp de întuneric, acest cântec ne conduce ochii către lumină. Pe timp de război, ne aduce pacea și pe Dumnezeu în suflete.

  • Participă la evenimentele noastre aici.

Multă iubire!

Iti las aici un clip cu fantasticul Kevin James pe care l-am ascultat in Ubud si am interpretat alaturi de el acesta mantra extraordinara:

 

 

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top