Acest ritual se practică atunci când luna se află în scădere și face uz de puterea versetelor din Atharva Veda, Cartea I, Imnul XVIII.
Indicații practice:
- Imnul XXVI din Cartea I (Atharva Veda) pentru abundență, protecție și călăuzire divină se va face atunci când luna este în creștere;
- Imnul actual se va recita pe luna în scădere timp de 7 zile de câte trei ori în fiecare dimineață după ce ai parfumat spațiul cu lavandă, cu tămâie sau palo santo.
Ce este Atharva Veda?
Atharva Veda este una dintre cele patru colecții de texte sacre ale hinduismului, cunoscută sub numele de Vede. Cele patru Vede sunt Rig Veda, Sama Veda, Yajur Veda și Atharva Veda. Acestea sunt considerate cele mai vechi texte religioase și filozofice din hinduism și au fost compuse în perioada anterioară erei noastre.
Atharva Veda se diferențiază de celelalte Vede prin conținutul său divers și mai variat. În timp ce celelalte Vede se concentrează mai mult pe ritualuri, cântări și formule de sacrificiu, Atharva Veda abordează o gamă mai largă de subiecte, inclusiv magie, medicină, vindecare, farmacie, incantații, protecție împotriva dușmanilor, vrăji, premoniții și alte practici magice și oculte.
Textele din Atharva Veda sunt scrise în sanscrită și cuprind aproximativ 6.000 de versuri organizate în 20 de cărți sau secțiuni. Ele conțin incantații, rugăciuni, himne și formule magice, precum și discuții filozofice asupra naturii vieții, stării umane și relațiilor cu zeii și forțele supranaturale.
Atharva Veda a avut o importanță semnificativă în tradițiile hinduse și a avut un impact asupra altor texte și practici religioase ulterioare. Aceasta este recunoscută ca sursă de inspirație pentru diverse ramuri ale medicinii tradiționale indiene și pentru diferite practici de vindecare și oculte.
Cum ne poate ajuta acest ritual de magie vedică?
În primul rând, are puterea de a schimba polaritatea unei situații care ne produce frustrări și suferință iar în al doilea rând, aduce asupra noastră grația celestă și binecuvântările divine.
Atharva Veda, Imnul XVIII.
Alungăm Vrăjitoarea pătată, Ghinionul și Răutatea: Toate binecuvântările să fie asupra copiilor noștri! Înlăturăm Răutatea.
Să-i lăsăm pe Savitar, Mitra, Varuna și Arya să alunge lacomia din ambele mâini și picioare: Să-i dăm drumul și să primim Bunăvoința, care ne oferă darurile sale. Zeii au creat Bunăvoința pentru fericirea noastră.
Fiecare semn de frică de pe trupul tău, fiecare semn de ghinion în părul tău, în fața ta, înlăturăm și alungăm toate acestea cu ajutorul vorbirii noastre. Să te sprijine, cu generozitate, Zeul Savitar. Picioare de antilopă și Dinți de taur, Cel care sperie vacile, Cel în formă de vapori, Cel care soarbe, și Vrăjitoarea pătată, pe toți îi alungăm departe de noi.
Puteți adapta cu o serie de omoloage mai primitoare și pe înțelesul vostru:
Zeități
- Savitri, Mithra, Varuna, Arya sunt fiii lui Aditi, adică sunt zeități solare
- Savitri = Soarele
- Mithra și Varuna = Întunericul și Lumina/Apa și Focul
- Arya = Calea Lactee/Stelele
Simbolurile malefice:
- Picioare-de-antilopă/Dinți-de-taur/: simbol pentru ”ghinion” sau forțe din lumile de jos (întunecate)
- Cel în formă de vapori: concept care descrie ființe din lumile subtile cu aspect fantomatic; fantome înfometate
- Cel care soarbe: a sustrage/a sorbi/a suge… energie. Referitor la ceea ce numim incubus și sucubus în folclorul european. Atașamentul lor este de natură sexuală hrănindu-se cu acest tip de energie
- Vrăjitoarea pătată: ceeace numim ”vampiri energetici”
Ritualul este benefic și în cazul în care există atașamente spirituale, amprente energetice, probleme de sănătate cauzate de deochi sau alte atacuri psihologice.