Initierea Psiho-Morala In Tarot

Cartile de tarot au si o componenta psihologica foarte puternica pentru ca reprezinta si niveluri ale maturitatii emotionale, psihologice, sociale si relationale. Putem sa cunoastem pragmatic “varsta psihologica” a relatiilor noastre, momentul evolutiv in care ne aflam, blocajele mental-emotionala care ne obstructioneaza.

Cunoasterea carstelor psihologice conduce catre o evolutie mai sincera si mai autentica. Nu ar trebui sa intelegem aceasta evolutie ca una secventiala, ci ca una ciclica. Ne putem intoarce mereu la postura de “invatacel” (Nebun) mai ales atunci cand am inteles mai multe (Lumea).

Arcana 0-7Calatoria initiatica; copilaria psihologica si initierea in raport cu  sine (“cei 7 ani de acasa”)
Arcana 7-15Calatoria in societate; initierea in raport cu lumea inconjuratoare
Arcana 15-21Calatoria spirituala; initierea in raport cu lumile spirituale, nevazute

Intelegerea nivelara a evolutie aduce si vanitate pentru ca ai impresia ca “ai ajuns la un nivel” spiritual si esti superior in acest turn fara a intelege ca egoul a fost acela care a construit Turnul si caderea poate avea loc oricand.

Ciclicitatea evolutiei ne pune in acord cu o doza de smerenie care ne ajuta sa intelegem ca acolo unde se termina drumul, de fapt este inceputul unui alt ciclu evolutiv sau “cu cat stii mai multe cu atat te simti mai nestiutor”. Socrate era considerat cel mai intelept om din cetate pentru ca “era constient de faptul ca nu stia nimic”.

Ce Părere Ai?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Da mai departe!

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top