“Fiecare Bărbat Are Patru Neveste Și Fiecare Femeie Are Patru Soți”, A Zis Buddha

Într-un dintre primele lui predici, Agama Sutra,  Siddhartha Gautama Buddha, a explicat karma printr-o metafora cu talc. Povestirea lui Buddha nu este despre poligamie, asa cum ar parea la prima vedere ochiului, ci despre amprentele karmice care ne urmaresc pe toti.

  • PRIMA SOȚIE/PRIMUL SOȚ: CORPUL. Ne-am născut cu un corp și ne îndrăgostim de el pe viață. Însă corpul este efemer și se destramă cu timpul, se dezintegrează. La sfârșitul vieții, rămânem fără el. Tot timpul pe care îl avem alocat acestei vieți, îl petrecem cu trupul nostru. Îl îngrijim, îi oferim mâncare, îl îmbrăcăm cu haine scumpe, dar la un momentdat, despărțirea este inevitabilă.
  • AL DOILEA SOȚ/A DOUA SOȚIE: POSESIUNILE MATERIALE. Ceea ce deținem, bani, proprietăți, terenuri, bijuterii. O lungă perioadă de timp din viață ne-o petrecem făcându-ne griji și temându-ne să nu le pierdem. De cele mai multe ori, cu timpul, ne plicitisim de ele, le schimbăm, le oferim altora sau le pierdem. La urma urmei, plecăm fără nimic material de aici, așa că atașamentul față de acestea, este complet inutil.
  • AL TREILEA SOȚ/A TREIA SOȚIE: CEI APROPIAȚI. Familia, cei dragi, prietenii. La fel ca tine și ei au același drum, vin, petrec un timp în corp și pleacă. Suntem născuți singuri și plecăm singuri de aici. Chiar daca ne sunt apropiati, ei sunt aici sa ne invete compasiunea, iubirea neconditionata. Familia, prin legaturi de sange, prietenii prin similitudini și devotament.
  • AL PATRULEA SOȚ/A PATRA SOȚIE: MINTEA. Sau ”conștiința alaya”. Observând atent fluctuațiile ei, observăm expresia karmei în viața noastră. Răutatea, lăcomie, ignoranță, agresivitate, toate acestea provin din principiul cauzei și efectului. Chiar dacă de prima soție te poți despărți, de a doua și de a treia la fel, de a patra soție, de karmă, nu. A patra soție spune bărbatului ei ”Te voi urma pretutindeni!”.

Citește cartea ”Magia cu moldavit” și află secretele ispășirii karmei 

 

Ce Părere Ai?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Da mai departe!

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top