Explorând Puterea Purificatoare a Mantrei Lui Vajrasattva: Transformarea Karmei prin Tantra Budistă

Vedeam adesea călugării de la mănăstire cum dădeau ocoale neobosiți în jurul stupei. Îngânau acolo ceva mantre însă nu puteam să înțeleg. Nici să le deranjez liniștea nu mă încumetam doar ca să îmi satisfac eu mica mea curiozitate spirituală.

Mai târziu, răspunsul a venit spre mine dar  nu înainte de a înțelege mecanica și dinamica principiului karmei în viața mea. To ce îmi rămăsese de acum era să lucrez mai departe cu acest remediu magic.

În tradiția budistă Vajrayana, Vajrasattva (Sanskritवज्रसत्त्व, Tibetan: རྡོ་རྗེ་སེམས་དཔའ། Dorje Sempa, forma scurtă རྡོར་སེམས། Dorsem) este o divinitate asociată cu purificarea karmei și cu transformarea întunericului și a imprinturilor karmice în lumină. Numele său, Vajrasattva, se traduce adesea ca “Essența Diamantului” sau “Ființa Pură”, având puterea de a purifica toate greșelile și impuritățile karmice ale practicanților.

Apare în două texte scripturale:

  • Mahavairocana Sutra
  •  Vajrasekhara Sutra

Se spune că Nagarjuna, un mare înțelept al tradiției Mahayana, l-ar fi întâlnit pe Vajrasattva undeva în Sudul Indiei într-un turn de fier. Aici i-ar fi predat o serie de învățături tantrice.

Vajrasattva este venerat în special în tradiția Vajrayana, ramură tibetană a budismului. Este adesea invocat în timpul ritualurilor de purificare sau în meditație pentru a elibera mintea de negativitate și pentru a cultiva o stare de puritate interioară. Pentru a putea lucra cu această mantră, este nevoie să primești o împuternicire prin care acele silabe sacre prind viață în corpul tău energetic și o poți utiliza mai apoi pentru propria ta purificare.

Mantra asociată cu Vajrasattva este:

“Om Vajrasattva Hum”

ॐ वज्रसत्त्व हूँ;

Notă: Aceasta este varianta prescurtată a mantrei!

În practicile mantrice, fiecare silabă are o semnificație specifică: “Om” simbolizează corpul, mintea și spiritul lui Buddha; “Vajra” reprezintă puritatea și natura indestructibilă a realității; “Sattva” se referă la esența pură a ființelor. Hum este o interjecție folosită pentru a exprima puterea spirituală și energia.

Pentru a folosi această mantra în practică, practicanții își focalizează atenția pe Vajrasattva, vizualizându-l ca pe o ființă radiantă, iar în timp ce recită mantra, își imaginează cum lumină purificatoare curge prin ființa lor, eliminând toate impuritățile și karmele negative. Această practică este adesea combinată cu meditație și reflectare asupra acțiunilor și intențiilor personale, încurajând o transformare profundă a ființei interioare.

Indicații pentru purificarea karmei:

  • Poți lucra cu una din mantrele dedicate purificării karmei prezente în cartea ”Magia cu moldavit”
  • Integrează în viața ta virtutea din spatele frazei: ”Iubește și fă ce vrei”
  • Practică recunoștința zi de zi, fă binele înainte de toate și nu judeca pe celălalt înainte de a vedea că este doar o reflectare a ceea ce se află în interiorul tău
  • Te astept la workshopul “Purificarea Karmei Trangenerationale” (6, 7 Aprilie) (cere detalii prin email: sealofpower@gmail.com).

1 thought on “Explorând Puterea Purificatoare a Mantrei Lui Vajrasattva: Transformarea Karmei prin Tantra Budistă”

  1. Multumesc pentru acest articol minunat despre Vajrasattva si puterea lui de a purifica karma noastra. Este fascinant sa descoperim cum aceasta divinitate poate transforma intunericul din interiorul nostru in lumina, eliberandu-ne de toate greselile si impuritatile. Si este remarcabil faptul ca aceasta practica este adesea combinata cu meditatia si reflectarea asupra actiunilor noastre, incurajand o transformare profunda in noi insine. Sunt foarte interesat sa aflu mai multe despre acest subiect si as vrea sa particip la workshopul mentionat. Multumesc din nou pentru inspiratie si informatii importante pentru calatoria mea spirituala.

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top