Esti Un Zeu. Esti O Zeita: Incursiune In Relatiile Tantrice (Partea I)

Scopul ultim al Tantrei este Bliss, o stare de extaz mistic in care Energia Feminina se afla in deplina armonie cu cea Masculina. In traditia tantrica, barbatul si femeia sunt deificati unul pentru celalalt.

Divinul Masculin si cel Feminin pot fi cuprinsi in energia unei singure persoane, iar atunci cand gasim zeitatea din celalalt, iubim de fapt manifestarea Divinul in acea persoana. Este ca si cum ai experimenta iubirea lui Dumnezeu prin iubirea partenerului tau. Atunci cand accepti ca in celalalt locuiesti Dumnezeu polarizat masculin sau feminin, aceasta energie vindecatoare a iubirii conduce si la tamaduirea unor tipare vechi de constiinta sau a unor rani de natura sexuala sau emotionala precum: suferinta, durere, abandon, pierdere, tristete, confuzie sau furie. Gandeste-te doar la ideea de a fi acceptat in felul in care esti tu, cu bune si rele. Nu crezi ca aceasta atitudine te-ar sustine sa evoluezi spiritual mai mult decat daca ai avea parte de o relatie la nivel de personalitate?

Exista doua tipuri de relatii care apar in experienta de cuplu:

Relatie Nivel de constiinta
Personalitate Atasata; Conditionata
Suflet Detasata; Neconditionata
Tipuri de relatii de cuplu

“Nu astepta iubirea vietii tale in singuratate si cu speranta ca atunci cand te vei vindeca, va aparea din neant. S-ar putea sa nu o gasesti niciodata.”

Adrian C. BAJENARU

Nesiguranta, tiparele relationale nesanatoase, ranile de abandon si de tradare nu se vindeca doar stand pe canapea la terapie, ci si printr-un demers activ in cuplu de a transforma acele energii si frecvente joase.

Relatiile la nivel de Suflet, sunt acele conexiuni care apar in lipsa atasamentului, atunci cand nu este necesar sa adaugi un “pentru ca” dupa “te iubesc”, atunci cand iubesti pentru ca pur si simplu iubesti. Cele mai profunde conexiuni cu sexul opus se nasc in lipsa atasamentului si conditionarilor.

Relatiile la nivel de personalitate, sunt conditionate si lipsite de libertate, se resimt aici acele rezistente in comunicare, sexualitate sau pur si simplu energetic.

Este bine sa intelegem faptul ca nu exista relatii perfecte si nici ideale si nu toate relatii sunt implinitoare de la inceput la sfarsit. Sunt suflete mai apropiate de noi decat altele, cu siguranta iar unele relatii incep din niveluri mai joase de constiinta si se pot transforma mai apoi daca suntem deschisi sa aprofundam aceasta conexiune prin contemplarea Divinului in cealalta persoana.

“Iubirea adevarata este precum Soarele. Ofera Viata, dar nu cere nimic in schimb.”

Michael Winn, Prof. taoist

In tantra, care inseama “expansiunea constiintei” sau “transformarea energiei” invatam sa integram placerea pentru a ne implini obiectivele existentiale. Una este sa pleci de la gandirea ca “realitatea aceasta inseamna suferinta” si altfel vezi lumea cand pleci de la ideea ca “suntem aici sa simtim placerea si sa ne bucuram de viata in toate formele ei”.

Zeul si Zeita sunt binecunoscutele polaritati yin si yang care s-au modulat pe frecvente specifice pentru a da nastere iubitului sau iubitei tale. Noi, suntem la baza fiinte sexuale prin faptul ca suntem nascuti din energie sexuala.

Putin despre Tantra

Ca istoric, filosofia tantrica dateaza de mai bine de 5.000 de ani si se refera in termeni clasici, la fuziunea dintre Shiva (constiinta) si Shakti (energia). Shakti reprezinta si divinul feminin, fortele creatoare ale universului iar Shiva, divinul masculin, poarta responsabilitatea directiei si sensului in care energia se indreapta.

Conform traditiei tantrice, femeia este aceea care ghideaza barbatul spre Bliss, spre deschiderea inimii si tot femeile sunt acelea care initiau barbatii. Faptul ca o femeie are organele sexuale orientate spre in jos, ii ofera posibilitatea de a avea niveluri mari de energie telurica, pe cand barbatul, in urma actului sexual cu ejaculare, este foarte slabit si are nevoie de mult timp pentru refacere.

Ce experimentezi printr-o initiere tantrica?
  1. Te indragostesti de Sinele tau (sexual)
  2. Eliberezi mintea, celulele si emotiile legate de credinte limitative in ce priveste sexualitatea (e.g. vinovatie; rusine)
  3. Te deschizi spre a experimenta noi dimensiuni ale extazului
  4. Iti asumi corpul sexual in care te-ai nascut.

Curs de Initiere in Tantra

Curs Video cu acces 3 luni de zile in care inveti primii pasi in Tantra. Cursul contine si lectii de psihologie de cuplu, meditatii ghidate, tehnici de stabilire a compatibilitatii.

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top