Energia Yuan de care nu stiai si care transcende polaritatile Yin si Yang

Ideologiile orientale taoiste sau hinduse despre polaritățile yin și yang, surya și chandra etc. s-au răspândit foarte repede în lumea noastră. Astăzi aud mereu spunându-se în comunitate ”Ești o persoană Yang!” sau ”Ești prea Yin”.

Credințele că unul este mai yang și altul mai yin, unul mai solar iar altul mai lunar sunt tot un soi de judecată. Să specificăm puțin înainte care sunt diferențele dintre aceste două concepte:

  1. Yang: control; putere personală; a face; atitudine
  2. Yin: susține; sensibilitate și emoție; a fi; prezență

O persoană mai feminină, fie vorba că este barbat ori femeie va fi mai orientată spre introspecție, spre emoție și a oferi suport. Ea mai degrabă umple spațiul cu energie, pe când o persoană solară va tinde spre exprimare, organizare, structură, spre a direcționa energia într-un anumit sens dorit de el. Toate-s bune și toate potrivite, dar niciuna nu surprinde esența reală a stării de neutralitate.

Fie că vorbim de Yoga sau de Tao, ambele se referă la ”uniune”. Yoga provine din sanskritul ”yuj” care înseamnă ”a uni” iar simbolul Tao conține în el opusele complementare.

Subliniez că există o stare de unitate care transcende această dimesniune a dualității și cu toții o căutam. Unii îi spun ”samadhi”, alții îi spun ”wuji”, alții pur și simplu ”unitate”.

Cu alte cuvinte, aceasta este explicația mea cu privire la judecata subtilă a yinului și yangului. Ne judecăm câteodată pentru că suntem prea expresivi, câteodată pentru că suntem prea tăcuți, câteodată mult prea interiorizați și introverți, altădată prea expansivi și extravertiți. Cum am zis, toate-s potrivite, dar niciuna nu ajunge la Esență, la Tai Yi, la starea monadică.

Adevărata energie pe care o cauți este ”Yuan”

Dacă nu ești nici yin, nici yang atunci cum ești? La bază esti androgin, dragule, ești neutru, ești ceea ce se numește yuan. Ideea de Yuan nu este deloc folosită de vestici și cred că este momentul să începem să o introducem în vocabularul nostru spiritual, pentru că da, există unul.

Yuan înseamnă că ești relaxat dar pe de altă parte și puțin concentrat. Ești pasiv dar în același timp responsabil de toată realitatea ta interioară și exterioară. Mai simplu, ești neutru, prietene.

Trăim într-o societate guvernată de yang fals, adică de control, posesivitate, multitasking și heirupism care se convertește foarte ușor în yin fals adică în delăsare sau ”miserupism”. Din aceste motive este foarte greu să depistăm ”yuanul” și de multe ori îl confundăm cu ”yinul”. Când vedem bărbați mai liniștiți, mai conștienți și mai înalți spiritual care nu doresc să se manifeste neaparat, nu simt nevoia să iasă în evidență sau să fie vocali, nu forțează lucrurile, sunt vulnerabili și sensibili la momentul potrivit și trăiesc cu inima deschisă, manifestând putere prin aura lor, în loc să îi vedem așa cum sunt ”yuan”, credem că sunt ”yin”.

Așadar, cât de Yuan ești? Cât de mult se manifestă energia neutralității în viața ta? Fă-i loc, o să-i simți efectele.
Ce Părere Ai?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Da mai departe!

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top