Deprivarea Senzoriala: Samadhi Tank – Beneficiile Extraordinare Ale Terapiei Prin Plutire

Apa este Elementul primordial de baza a sustenabilitatii vietii. Toata lumea s-a nascut dintr-un Ocean Planetar, din aceasta supa ancestrala in care s-au calit ingredientele vietii pe Pamant. Terapia prin plutire ne aduce aminte de acel moment incipient atat ca specie care s-a ridicat din adancurile apelor cat si ca fiinta umana nascuta intr-un mediu lichid, soft, unde nu exista duritate. Primele 9 luni de viata ale omului sunt in pantecele maternal, acolo este complet protejat si sustinut.

Plutirea in tanc iti ofera aceeasi senzatie placuta a sustinerii prin renuntarea la control si la schimbare si cufundarea intr-o stare adanca de liniste si pace interioara, in lipsa oricaror factori externi care te pot perturba.

Ce beneficii are plutirea?

 • tratament al anxietatii si tulburarilor asociate
 • atenueaza stresul si oboseala
 • confera mai multa energie si vitalitate
 • relaxeaza complet musculatura si ajuta la indepartarea durerilor de spate
 • adjuvant in meditatia profunda (faciliteaza tranzitia spre starile de constiinta extinsa: unde alfa si gamma)
 • ajuta la secretia de hormoni ai fericirii, starii de bine, placerii (dopamina, serotonina, endorfine etc.)
 • autoterapie actionand ca un mediu propice rezolvarii proceselor de constiinta si obtinerii unor eliberari somato-emotionale
 • adjuvant in proiectiile astrale stimuland secretiile de dimetiltriptamina prin procesul de deprivare senzoriala
 • comprehensiunea experientiala si avansata a ideii de “letting go”

Ce este “Samadhi Tank”?

Un bazin de plutire este de fapt un recipient special, inchis ermetic astfel incat lumina sa nu poata patrunde dar poate fi controlata, la fel si sunetul este minim ori lipseste in totalitate. Bazinul este umplut cu apa pana la 10inch in care se dizolva sare Epsom (suflat de Magneziu MgSO4) ceea ce confera si posibilitatea flotabilitatii. Altfel spus, corpul pluteste efectiv fara niciun efort deasupra apei. Functia principala a bazinului de plutire este aceea de a atenua pe cat posibil activitatea simturilor

Totul a inceput in anul 1954 cand neuropsihiatrul John C. Lilly a dezvoltat bazinul de plutire in cadrul NIMH (Inst. National American de Santata Mentala) intr-un program de training in psihanaliza.

Mai departe, in anul 1972 de-abia a inceput comercializarea pentru publicul general al bazinelor prin Glenn Perry, un programator care a asistat ocazional la un workshop de-al lui Lilly.

Documentatia stiintifica utilizeaza termenii float-REST (reduced environmental stimulation therapy) dar si deprivare senzoriala.

BENEFICIILE DPERIVARII SENZORIALE SI PLUTIRII

Cuvantul ‘samadhi’ provine din limba sanskrita si nu poate fi tradus in mod acurat in nicio limba. Se refera la o calatorie intima si experientiala. In Yoga, Samadhi este ultima dreapta din cele 8. Practic este scopul Yoga, in acord cu Yoga Sutra scrisa de maestrul Patanjali. Samadhi inseamna si extaz, o infuzie puternica de endorfine (i.e. hormoni ai beatitudinii). Rationamentele de tip bine/rau vin din judecatile mintii egotice, pe cand starea de samadhi transcende aceasta dualitate. Constiinta se deruleaza dupa o un flux continuu, ad infinitum, nu pune etichete si nu limiteaza perceptia in niciun fel, pozitiv ori negativ.

 

Atunci cand te afli in control, de fapt te lupti cu viata.

Adrian C. BAJENARU

VISAREA LUCIDA CA EFECT POST-PLUTIRE.

Visarea lucida este de departe zona mea preferata a spiritualitatii. Atat controlul viselor cat si calatoriile in dimensiuni paralele de existenta. In acest fel, chanellingul, cu cat starea de lucididtate este mai mare in vis, cu atat mesajele sunt mai concrete, inclusiv comunicarea cu ghizii spirituali, precum si precongnitia (i.e. vederea in viitor).

Cu totii ati vazut filmul Inception (2010) in care Leonardo Di Caprio conducea o echipa de “spionaj informational” prin crearea unor scenarii onirice in care putea sa extraga parole, coduri, numere de cont etc. Asa ceva este posibil, da. Nu este o fantezie si este deja de ordinul cercetarii stiintifice, inclusiv este deja folosita de CIA ac metoda de extractie de informatii. Oh, ca sa nu ma introduceti in categoria aceea obscura de conspirationisti, va las articolul stiintific Anomalia Cognitiva in Visarea Lucida, publicat chiar pe situl oficial al agentiei americane in care sunt disponibile cateva concluzii ale cercetatorilor in domeniul visarii constiente si dedublari astrale. Tot in cadrul CIA, exista un departament de cercetare in domeniul parapsihologiei care vine cu alte concluzii pe care le puteti citi in articolul Parapsychology Abstracts International 03005. The Lucid Dreaming unde este explorata existenta mai multor abilitati de natura extrasenzoriala.

Dar sa revenim… este foarte dificil sa ai niste experiente de dedublare astrala astazi atata vreme cat traiesti la oras. De ce? In primul rand este vorba de radiatiile electromagnetice, inclusiv 5G care perturba enorm activitatea cerebrala. Multi oameni astazi au uitat sa viseze si nu mai acorda atentia cuvenita mesajelor care provin dintr-o dimensiune subtila de existenta dar care au o incarcatura foarte mare de sens si semnificatie.

O alternativa de a-ti usura calea spre a visa constient, este plutirea. Prin deprivarea senzoriala pe deoparte se starneste secretia de DMT (hormonul spiritului) iar pe de alta parte se obtine un efect de relaxare completa similar cu cel “vanat” in Nidra Yoga (Yoga somnului). In felul acesta ne putem antrena si hrani corpul astral care poate avea un nivel embrionar de dezvoltare. Ce? Credeai ca ai doar un corp fizic care trebuie hranit? Evident ca nu, mai ai si unul mental, unul pranic, unul astral si chiar si altele care nu sunt vizibile. Ele cresc si se dezvolta la fel ca trupul fizic, insa au nevoie de alte tipuri de hrana.

Studiile spun ca deprivarea senzoriala aduce cu sine si elemente halucinogene, participantii reusind sa vada luminite colorate si imagini abtracte, asa cum mentioneaza un studiu din anul 2015. Orice initiat stie ca acelea nu sunt halucinatii vizuale, ci activitatea celui de-al treilea ochi care se afla in stransa legatura cu glanda pineala, o glanda fotosensibila. Exista lumina si in interior, nu doar in exterior, dar nu oricine are “ochi” sa vada. Este necesara o privire cu un al treilea ochi, nu cu cei utilizati in mod obisnuit.

Asadar, plutirea te ajuta sa iti hranesti si corpul tau astral. Chiar daca sunt mai multe metode alternative, aceasta este “metoda regala”.

Dezvolta-ti abilitatile creative

DA. Experientele cu bazinul de plutire au calitatea de a creste facultile mentale precum imaginatia si intuitia care sunt pilonii de baza ai creativitatii, mentioneaza studiul Curing the sick and creating supermen – How relaxation in flotation tanks is advertised on the Internet (2014) publicat in Jurnalul European de Medicina Integrativa.

O gandire mai clara si mai concisa

Intr-un articol precedent am scris despre modelul lui Kahneman privind sistemul dual de gandire care privea doua tipuri de focalizare: 1. Instinctual/rapid; 2. Constient/lent. Prin plutire experiementam mai mult in al doilea tip de focus, mentioneaza un alt studiu efectuat de Kimberley Carter.

Tehnologiile Noului Om, asa cum le-am numit eu, iau in considerare omul in ansamblu, adica holistic si recurgem la metode non-invazive, calde, care ne aduc mai aproape de noi. Sunt multe ale studii pe care nu le-am enumerat aici, dar care privesc santatea cardiovasculara, dizolvarea starilor de anxietate, depresie, tulburari ale somnului sau imbunatatirea performantelor sportive.

Multe dintre ele le vei experimenta chiar tu, lasand deoparte explicatiile si rationalizarile.

OBTINE O REDUCERE DE 10% LA PRIMA TA SESIUNE DE PLUTIRE

[mailpoet_form id=”10″]

 • Daniel, C., & Mason, O. J. (2015). Predicting psychotic-like experiences during sensory deprivation. BioMed research international2015.
 • Jonsson, K., & Kjellgren, A. (2014). Curing the sick and creating supermen–How relaxation in flotation tanks is advertised on the Internet. European Journal of Integrative Medicine6(5), 601-609.

Multa iubire,
 
   
Ce Părere Ai?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Da mai departe!

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top