Cum ”Să Nu Fii Prezent”

De când cu Eckhart Tolle, ideea de a trăi prezentul a devenit laitmotivul spiritualității. Într-o lume în care social media ți-a furat ceea ce aveai mai de preț, atenția conștientă și a condus-o acolo unde și-au dorit ei să ajungă, putem afirma că liberul arbitru e un lux. În aceste condiții, a trăi prezentul devine o idee rumegată de minte ”trebuie să fiu prezent ca să fiu mai atent și mai responsabil”.

Bunica mea, când grădinărea, era profund prezentă în ceea ce făcea. Legătura cu pământul ne-a fost ruptă și am ajuns într-un spațiu mental al raționalizărilor și scenariilor excesive. Nu avem timp nici măcar să ne mai plictisim iar orice tentativă se soldează rapid cu intenția compulsivă de a pune mâna pe telefon și a scrolla feedul de Insta sau Facebook ca să vezi ”ce s-a mai întâmplat”.

Totuși, cine este acela care scrollează? Cine este acela care alege să scrolleze și mai ales de ce? 

Pentru că oamenii nu ajung la aceste întrebări, continuă să facă aceleași lucruri de fiecare dată ca într-o rutină inconștientă. Așadar, în mod evident, acesta este unul dintre motivele pentru care ideea de a trăi în prezent a fost de mare succes.

Avem cu toții traume și căutăm să evadăm din ele. Prezentul poate fi un bun refugiu. Este ca și cum ai rămâne în prezent și te-ai uita înapoi la trecutul tău fără să ai nicio reacție față de tumultul emoțional care te urmărește.

”Dar [Sara], soția lui Lot, s-a uitat înapoi și a devenit un munte de sare!” (Geneza 19:26)

Istorisirea aceasta biblică ne descrie slăbiciunea psihologică a omului în fața emoțiilor care îl asaltează. Grația Divină este la un pas de tine, nu înainte, nu înapoi, nici măcar în afară ci mai aproape decât credeai. În interior.

Nu poți fi prezent privind în urmă cu regret și nici cugetând cu ardoare la mirajul viitorului. Tot ceea ce poți face este un pas responsabil în prezent, asemeni lui Lot.

𝘈𝘥𝘳𝘪𝘢𝘯 𝘊. 𝘉𝘢𝘫𝘦𝘯𝘢𝘳𝘶 ∙ 𝘚𝘦𝘢𝘭 𝘖𝘧 𝘗𝘰𝘸𝘦𝘳, 𝘓𝘰𝘷𝘦 & 𝘞𝘪𝘴𝘥𝘰𝘮.
𝗔𝗠𝗔 𝗘𝗧 𝗤𝗨𝗢𝗗 𝗩𝗜𝗦 𝗙𝗔𝗖, 𝟮𝟬𝟮𝟯.


Te astept la cursul meu de Tarot Si Psihomagie unde dezbatem pe larg acest subiect.

Ce Părere Ai?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Da mai departe!

1 thought on “Cum ”Să Nu Fii Prezent””

  1. Este evident ca ideea lui Eckhart Tolle de a trai prezentul a devenit unul dintre laitmotiv-urile spiritualitatii. Aceasta ne fereste de influentele distructive ale lumii externe si ne ajuta sa ne bucuram de linistea si armonia interioara. Am inteles ca este esential sa ne lasam purtati de energia divina si sa studiem principiile spirituale. Prin educatia noastra primim ocazia de a gasi raspunsurile si solutiile pe care le cautam.

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top
%d bloggers like this: