Cum Funcționează Dezlegările Nodurilor Karmice: Un Studiu Observațional (I)

Cum funcționează aceste dezlegări? Prin puterea cuvântului.

”La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.
 Acesta era întru început la Dumnezeu.
Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
 Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor.
Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o.”

Care este mesajul acestui verset sublim din Scripturile creștine? Faptul că Dumnezeu însuși a folosit Logosul creator pentru a da naștere lumii. Versetul de mai sus se găsește în Ioan 1-5 și pentru mine sunt cuvinte de valoare spirituală inestimabilă. Pentru că omul este un Dumnezeu în oglindă purtând calități similare dar care vibrează pe o frecvență mai joasă, conține intrinsec, ca zestre nativă, abilitatea de a vrea prin cuvânt. Cuvântul, așa cum crează, poate să și dezintegreze ceea ce nu corespunde principiilor universale atâta vreme cât se îndeplinesc cauzele și condițiile necesare.

Pe vremea când stăteam în India, am fost inițiat în Phowa de către Geshe Sherab Lodoe. Am călătorit acolo singur, cu minim de resurse și am fost primit inegalabil. În tradiția buddhistă Bon, învățăturile Tantrayana se predau după alte principii, mult mai libertine decât cele din alte școli, unde trebuie să aștepți zeci de ani de studiu intens și anevoios în Sutrayana. Unii nu ajung într-o singură viața la tantrayana, eremiți fiind. Călugării Bon susțin că dacă ajungi la ei, înseamnă că ai acumulat meritele necesare pentru a primi învățăturile lor. Deși inițierea în Phowa durează în mod normal 7 zile, eu am primit-o într-o singură zi. Am rămas la mănăstire aproape o lună de zile doar ca să practic alături de călugări. 

Ce vreau să subliniez este că dacă toate se așează într-un mod armonios, ți se permite să dezlegi un om așa cum ți se pot oferi daruri inaccesibile pentru un ochi neinițiat. Nimic nu este întâmplător în Univers, totul are un sens și este bine definit în acest haos aparent. Sensul este dat doar de o persoană îndeajuns de conștientă și care nu are luciditatea necesară de a nu raționaliza excesiv, căzând astfel în delirul interpretativității.

Fie că ești psiholog, consilier, preot sau mentor, faci parte dintr-o tradiție milenară unde s-a transmis această putere a cuvântului. Cuvântul plin de har este diferit de cuvântul gol. Noi aici ne referim la cuvântul care este plin. Dar de ce este plin cuvântul? De sens! Sensul înseamnă putere, înseamnă direcție.

Puterea cuvântului este ca sabie cu două tăișuri. Contează intenția cu care este folosită. Ea poate distruge sau poate tăia lanțurile suferinței.

Puterea cuvântului se aseamănă cu o baghetă magică. Antrenează forțe creatoare.

Viața noastră este formată dintr-o multitudine de cuvinte. Cuvinte care dor, cuvinte care ne fac să suferim. Cuvinte care ne fac să simțim iubirea, altele care ne ajută să iertăm. Cuvântul este sunt forța expresivă care ne-a dirijat viața din ascuns. Un simplu ”Te iert!” a făcut minuni la momentul potrivit. Alteori, am apreciat mai mult ca niciodată un ”Te iubesc!” spus din inimă!

“Mărturisiți-vă unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați…” (Iacov 5, 16)

În Iacov 5, 16 aflăm despre dinamica vindecătoare a mărturisirii ofurilor noastre care, dacă rămân în suflet, putrezesc și conduc către suferințe psiho-somatice.

În momentul în care facem dezlegările, practic trecem printr-un algoritm complex de anulare a unor contracte în care un om a agreat să experimenteze anumite experiențe care nu îi mai servesc în momentul de față. Inițial, este necesar să purtăm o discuție sinceră cu persoana de lângă, apoi să punctăm ceea ce am identificat în timpul discuției în formula dezlegării.

  1. Clientul îmi spune ce îl doar și eu notez;
  2. Dezlegăm apoi nodurile karmice.

În următorul articol îți voi dezvălui un studiu de caz despre anxietate și atacuri de panică.

Programează o sesiune de dezlegări! Click pe imaginea de mai jos pentru detalii suplimentare!

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top