Cresterea Imunitatii Prin Retentia Respiratiei * Respiratia Primordiala

Un studiu din anul 2016 condus de Ingrid Efthedal din cadrul Grupului de Cercetare in Barofiziologie, Departamentul de Circulatie si Imagerie Medicala, ne sugereaza ca antrenamentul retentiei respiratiei are efecte uimitoare asupra sistemului imunitar.

Rolul celulelor albe in lupta cu virusii si bacteriile care ajung in corpul nostru din mediul inconjurator este esential. Fara acestea, am fi complet vulnerabili la aceste pericole la care suntem expusi indiferent de vointa noastra. Traim intr-o era a “pandemiilor respiratorii” si “inamicul” nostru exista chiar daca nu poate fi vazut cu ochiul liber.

Slabirea sistemului imunitar se datoreaza in principiu poluarii, stresului si conditiilor nesanatoase de viata. Totodata imersiunea omului in lumea tehnologica si departarea in consecinta de natura, are efecte dramatice asupra mintii si corpului.

Exista o ciclicitate variabila a sistemului imunitar care are legatura cu anotimpurile, starile si chiar cu respiratia noastra.

In momentul in care practicam “Respiratia Primordiala” efectuam cicluri respiratorii mai rapide si acumulam oxigen din abundenta  care este utilizat de celulele noastre in productia de energie. cu ajutorul acestei metode, ne putem creste enorm capacitatea musculara prin antrenamentul zilnic al apneei. Chiar daca respiratia primordiala se executa o durata minima de cca. 3 pana la 7 minute, sangele este imbogatit cu O2 si dispare necesitatea proximala a acelui act disperat de a trage aer in piept pentru a respira. Astfel, poti efectua inca de la prima sesiune o apnee prelungita care depaseste durata normala. Insa, cu timpul, poti ajunge sa iti retii respiratia voluntar de la 3 pana la 6 minute sau poate chiar mai mult.

Celulele albe sunt impactate de patternurile neregulate de respiratie. Studiul de mai sus a fost condus pe un esantion de scufundatori sportivi carora li s-a prelevat sange inainte de a face scufundari si dupa pentru a analiza comparatia. NTNU Genomic Core Facility a studiat amanuntit micromatricea genomica si a ajuns la concluzia izbitoare ca cca 5000 de gene (i.e. ¼ din genele umane) si-au modificat structura.

Sapandu-se mai adanc in intelegerea tipului specific de celule albe respondente, s-a constatat optimizarea granulocitelor neutrofile, un tip de celule albe cu rol de a neutraliza agentii nocivi din exterior. Evolutiv, aceste tipuri de celule au aparut in timpuri arhaice, cand exista mai putin oxigen pe planeta, iar acest program se activeaza in timpul retentiei.

Asadar, persoanele care sufera de boli pulomonare sau apnee in somn pot beneficia ca o forma de tratament alternativ de aceasta cale holistica de care dispunem gratuit.

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top