Conversații Cu Îngerul Meu Gardian, Elyōn: Despre Duhul Sfânt

Eu: Oamenii sunt foarte interesați de un răspuns concret la întrebarea ”Ce este Duhul Sfânt?”. Poți oferi?
Elyōn: Duhul Sfânt este Harul Divin. Orice om este un Templu însă nu toate locașurile de cult se sfințesc. Unele sunt goale, altele reci. Altele părăsite. Duhul Sfânt este Flacăra care aprinde Ființa.

Eu: Dar de ce nu toate Templele sunt sfinte?
Elyōn: Pentru că nu mai este nimeni să cânte acolo în interior.

Eu: Dar ce fac atunci?
Elyōn: Există temple care găzduiesc vocea Lumii, glasul neinteligibil al mulțimii. Acolo nu a mai rămas nimeni să cânte Măreția Divinului.

Eu: Ce vrei să spui prin ”vocea Lumii”?
Elyōn: Ecoul experiențelor care vorbește prin oameni iar ei doar repetă le repetă la nesfârșit.

Eu: Dar ce fac atunci?
Elyōn: Există temple care găzduiesc vocea Lumii, glasul neinteligibil al mulțimii. Acolo nu a mai rămas nimeni să cânte Măreția Divinului.

Eu: Ce vrei să spui prin ”vocea Lumii”, încă o dată?
Elyōn: Focul Sacru al Duhului este botezul axei verticale a Crucii, cel al Apei, este primul botez.

Eu: Care este diferența dintre ele?
Elyōn: Așa cum Apa curge în planul orizontal, ea descrie curgerea lină în lumea aceasta. Focul, se înalță și mistuie prin Lumină materialitatea, o preschimbă în ceva mai mult decât uman.

Eu: Asta îmi aduce aminte de vorbele din Scripturi unde Ioan Gură de Aur le spunea oamenilor că el îi botează cu apă dar cel ce vine după el, îi va boteza cu Spirit Sfânt și cu foc!

Elyōn: … (tăcere).

Eu: În ce fel diferă Duhul Sfânt de Kundalini?
Elyōn: Ce știi despre Kundalini? Este o energie care se înalță prin presiune.

Eu: Presiune?
Elyōn: Presiunea karmică. Dacă ai avut merite anterioare și daruri acumulate din practicile energetice, se înalță. Este foarte important să înțelegi că SE ÎNALȚĂ! Înălțarea este de fapt aspirația ta, efortul tău corect. COBORÂREA este răspunsul natural la aspirație. Înălțarea și coborârea sunt esențiale. Nu există nimic care doar să urce! Aceste cuvinte nu trebuiesc luate ad literam, ci mai degrabă ca niște metafore.

Eu: De ce este atât de necesar să știu asta?
Elyōn: Pentru că Duhul Sfânt coboară.

Eu: Bună asta..
Elyōn: Duhul Sfânt coboară și activează întregul potențial uman. Kundalini poate să se trezească și la exercitarea unei presiuni karmice negative. Așa apar dereglări anumite dereglări ale corpului mental.

Eu: Deci Spiritul Sfânt coboară… de unde?
Elyōn: Este ca atunci când aprinzi focul. Tu ești acela care se apleacă să îl aprindă. La fel și Divinitatea, când se întrunesc cauzele și condițiile necesare laolaltă cu Voința lui Dumnezeu, focul sacru coboară și iluminează toate energiile latente din corp, aprinde toate candelabrele sufletului.

Eu: Cum putem descrie prezența Duhului în Ființă?
Elyōn: Oamenii aprind Focul încă din cele mai vechi timpuri pentru căldura lui. Când Lumina sacră se face simțită, este cald, este senzația aceea familiară de acasă, este regăsirea Paradisului pierdut.

Înscrie-te la întâlnirile noastre săptămânale,  ”Viața în Grație Divină”.

Adrian C. Băjenaru • Elyōn Essen, 2023
𝐒𝐞𝐚𝐥 𝐎𝐟 𝐏𝐨𝐰𝐞𝐫 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐲, 𝐀𝐦𝐚 𝐄𝐭 𝐐𝐮𝐨𝐝 𝐕𝐢𝐬 𝐅𝐚𝐜

 

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top