“Punctul de asamblare” reprezinta “epicentrul constiintei umane” si este supranumit “catalizatorul puterii” de catre unii initiati. Conceptul apare cu precadere in samanismul mayan sau al nativilor americani, dar este intalnit si in cultura vedica, ebraica. De exemplu, in filosofia vedica, poarta denumirea de “parul lui Shiva”, datorita structurii de retele energetice ramificate care isi regasesc centrul in zona pectorala, in perimetrul sternului.

Punctul de asamblare, este invizibil ochiului liber tocmai pentru ca se afla intr-o dimensiune subtila. Cu toate acestea, poate fi palpat prin percpetia extrsenzoriala si poate fi localizat ca o formatiune cu o temperatura cu 0.2 centigrade mai putin decat temperatura normala a corpului, masurabila cu ajutorul oricarui termometru.

The Subtle Body by Cyndi Dale. (Foto)

Punctul de asamblare este departe de a se incadra intr-o zona a pseudostiintei, deja existand articole care confirma prezenta lui dar si un instrumentar terapeutic:

 • 1999 apare un articol in revista “Positive Health Magazine”
 • Dr. J. Whale demonstreaza stiintific cu ajutorul unor masuratori electrice existenta PA
 • Aug. 2000, Angela Blaen reuseste sa demonstreze stiintific prezenta PA, inclusiv trateaza pacientii in centrul sau dupa metodologia traditionala, cu cristale sau prin “Lovitura Shamanului”

In literatura, PA apare ca un subiect de mare interes prin Castaneda, T. Abelar, J. Whale, A. Villodo, insa pentru marea majoritate ramane un mister deoarece nu cunosc modalitatea practica de a muta PA. Castenda, de exemplu vorbeste despre “Lovitura samanului” insa Don Juan Matus (indianul saman Yaqui) nu ii explica si cum poate face efectiv aceasta mutare energetica.

Punctul de asamblare apare ca o metode de tratament energetic prin mutarea lui dintr-o locatie care genereaza probleme, in locul sau de baza. Aceasta procedura se poate prin parcurgerea urmatorilor pasi:

 1. localizarea punctului de asamblare
 2. diagnoza locatiei in care se afla
 3. palparea “cablajului” energetic al clientului
 4. mutarea punctului de asamblare

Prin mutarea PA se pot rezolva o varietate de probleme in mod implicit:

 • stress
 • oboseala
 • paranoia
 • halucinatii
 • depresii
 • atacuri de panica
 • stari de agresivitate

Exista deasemenea si posibilitatea de a utiliza acest punct in scop “manipulativ” insa aceasta cunoastere nu este predata in cadrul scolii noastre. Prin deplasarea constienta a PA se poate obtine efectul de dedublare astrala in mod spontan.

Prima data cand am luat contact cu aceasta cunoastere a fost in urma cu aproape 15 ani cand am facut cursul de masaj, profesoara mi-a aratat efectiv procedura de mutare si diagnoza intr-un modul extracurricular. Asadar, metoda se poate invata si este disponibila interesatilor accesand CURSUL DE PSIHOENERGOTERPIE   de 3 luni la care va astept cu mare drag.

 

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top