Care Este Momentul Cel Mai Potrivit Pentru Meditatie?

CARE ESTE MOMENTUL CEL MAI POTRIVIT PENTRU MEDITAȚIE?

Vreau sa raspund la aceasta intrebare care framanta pe multi. Cand sa meditez? Dimineata? Seara? In timpul noptii? De ce? In acest articol vom raspunde la aceste intrebari pentru a cunoaste mai bine momentul ideal de a medita.

In primul rand, meditatia este de doua feluri:

  1. Meditatia formala: ca activitate propriu-zisa in momente diferite ale zilei sau noptii
  2. Meditatia informala: in timp ce traiesc, vorbesc, ma manifest.

Si totusi… meditatia formala, cand ar fi bine sa fie practicata si de ce? In mod uzual, este foarte comun programul de meditatie de dimineata, dupa trezire si seara, inainte de culcare. Exista totusi momente in care NATURA, Cosmosul ne sustine mai mult in meditatie si putem avea rezultate mai bune.

In Yoga, avem ca reper ”orele ambroziei” cu 2 1/2h inainte de rasarit, cand Soarele se afla la un unghi de cca. 60 de grade fata de pamant. Exista o pace profunda a noptii a Universului la acele ore de care ne putem folosi pentru a dobandi rezultate benefice evolutiei noastre spirituale.

Multi guru indieni sau tibetani, practica meditatia intre orele magice 3am si 6am unde timpul sta in loc si lumea ”se opreste” iar energia universala curge din abundenta.

CITESTE CARTEA RESPIRATIA PRIMORDIALA, IMUNITATE SI EXTAZ

Poti practica foarte bine si in functie de ritmul tau circadian, adica dimineata cand deschizi ochii sau seara cand simti ca incepe sa scada tonusul. Meditatia de dimineata aduce mai multa energie yang (masculina) si cea de seara, mai multa energie yin (feminina).

Pentru cei care sunt dedicati alchimiei interne si cultivarii puterii, atunci momentele cele mai potrivite sunt intre orele 11.00 noaptea si 1.00 dimineata, momente foarte bune pentru transformarea si convertirea energiior yin si yang.

ORE BENEFICE DE PRACTICĂ

Ca intervale de practica de cultivare a corpului de lumina, avem 4 momente benefice:

  • 11.00pm – 1.00am
  • 5am – 7am
  • 11am – 1pm
  • 5pm – 7pm

Totodata, in perioada anului, momentele de sarbatoare sunt un prilej extraordinar de meditatie, insa echinoctiile si solstiile sunt deja nivelul urmator, pentru ca in atmosfera este foarte multa energie neutra care facilitateaza transformarile profunde fara prea multe rezistente. Un alt prilej este ziua si ora nasterii tale, pentru ca atunci este momentul in care Universul a deschis portalul prin care Sufletul tau a venit pe lume.

 

Ce Părere Ai?
+1
7
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Da mai departe!

1 thought on “Care Este Momentul Cel Mai Potrivit Pentru Meditatie?”

  1. Pingback: Brahmamuhurtha: Orele Grației Cosmice • Seal Of Power™

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top