Brahmamuhurtha: Orele Grației Cosmice

Există world wide un 5am club de oameni viteji și productivi care au ca scop preluarea frâielor vieții prin ”a deveni stăpân pe propria-ți dimineață”, așa cum afirmă R. Sharma. Dimineața este într-adevăr, cel mai important moment din zi. Un om disciplinat cu practică spirituală autentică va profita la maximum de aceste ore întrucât ele conturează întreaga energie a zilei. Cum îți începi dimineața, așa ți se așează ziua.

Care este ora la care mergi la somn?

Dar ca să te poți trezi cu bine dimineața, este necesar să acorzi atenție unui moment care modulează trezirea. Ora somnului. Așa că nu te sforța să te trezești prea dimineață, ci concentrează-te mai degrabă pe momentul la care adormi. Dacă e vei culca prea târziu, te vei trezi morocănos și nu vei avea vlagă pentru a rezista stărilor de somnolență de dimineață devreme.

Brahmamuhurtha

Este un moment magic aproximativ între 3:40 și 5:30, un moment în care Cerurile sunt deschise și meditația decurge mai lesne. Acest moment este contraindicat trezirii femeilor însărcinate sau copiilor și este destinat persoanelor cu o stare de sănătate psiho-somato-emoțională bună pentru a nu interfera cu normalitatea vieții lor.
Cei care avansează în procesul lor spre iluminare spirituală, se pot trezi natural între aceste ore fie și pentru câteva minute. Se spune că semizeul Krishna care își petrecea noaptea alături de cele 16.000 de soții, obișnuia să se trezească înainte cu 3 ore de răsăritul Soarelui. Mentalul, în acest interval orar este liniștit, este calm și vigilent, pregătit pentru meditație, mai ales dacă somnul a fost odihnitor. Curenții raga-dvesha (atracție/respingere) sunt aproape inactivi iar mintea nu îi resimte pe deplin.
Brahma Muhurta are loc practic în ultimul sfert al nopții. Considerăm noaptea ca fiind intervalul de la apus la răsărit. Practic, undeva între 3:30-3:40 și 5:30-6:00 (până la răsărit) este timpul lui brahma.
Imediat ce te trezești, dă-te jos din pat și acordă Divinului aceste prime momente de la trezire. Fă-ți mantrele, meditează, practică Qi Gong sau orice îndeletnicire spirituală ai, acum este momentul cel mai propice de a practica.
Eu personal nu recomand practicile de de lucru cu corpul (yogasana/tai chi) dimineața devreme, în schimb îți poți rezerva această perioadă sesiunilor de alchimie, meditație sau pranayama. În cazul meu, prefer practicile de alchimie internă de iluminare a apei și focului (kan și li) și apoi respirația primordială. Deasemenea, Qi Gong-ul este binevenit în aceste momente, mai ales înainte de meditație pentru că dinamizăm energiile corpului fără a depune prea mult efort fizic. Sugestii : Pulsația profundă a pământului; respirația oceanică; sunetele vindecătoare ale organelor.
Tot acum, poți citi lecturi sacre care au în vedere elevarea minții și ascensiunea spirituală. Fie că este vorba de scripturi cu relevanță universală precum Bhagavad Gita, Biblia, Tăblițele de Smarald etc. fie că ai la dispoziție cărți de dezvoltare personală sau care impulsionează evoluția sufletului. Mintea este asemeni unui burete care absoarbe cel mai eficient informațiile de natură sacră.
Se poate experimenta starea extatică de Samadhi mult mai ușor datorită fluxului de prana facil de pe nadisuri.

Listă orientativă de activități pentru brahmamuhurta

  • meditație
  • pranayama
  • ascultă podcasturi spirituale
  • citește literatură spirituală
  • planifică-ți ziua
  • practică introspecția și contemplația
  • onorează-ți maeștrii, părinții și antecesorii

Sărbători Fericite și fie ca Christos să se nască în inima noastră!

P.S. și poate pe viitor, ne vedem la un 3:40am club să beneficiem de brahmamuhurta. Ce spui?

Ce Părere Ai?
+1
9
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Da mai departe!

Lasa un comentariu

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top