Alchimie & Wuji Gong | Iluminarea Puterii Personale

Calea Alchimiei este calea transformarii. Alchimia este o practica regala, contemplativa care presupune [asa cum mentiona unul dintre profesorii al carui lineaj il pastrez] “a dezvolta o relatie cu Forta Vietii”. Cand spunem ‘forta vietii’ spunem “qi” sau “prana” sau “lumina necreata”, pura. Alchimia conclucreaza cu magia inca din cele mai vechi timpuri si reprezinta una dintre caile cele mai profunde de transcendenta.

Care este Scopul Alchimiei? 

Acela de a-ti descoperi menirea, destinul. Exista un destin uman, terestru dar si unul spiritual, celest, care apare prin ceea ce numim “mariajul dintre Cer si Pamant”.

Magnum Opus, “Marea Opera”. Alchimistul este acela care implineste Marea Lucrare prin construirea Pietrei Filosofale, adica transmutatia metalelor grele (plumbul) in metale superioare, argint si aur. Plumbul reprezinta umbrele si conditia umana a Personalitatii, aurul, lumina interioara care corespunde Sufletului. Piatra Filosofala este denumita in alchimia taoista “perla”.

Ars Magna, “Arta Regala”. Alchimistii autentici urmeaza o serie de metode care prin cristalizarea perlei, conduc catre eliberare spirituala si catre longevitate (nemurire).

Ce este “Homo Naturalis”?

Am adus acest concept pentru a reprezenta “omul adevarat”, autentic, sincer, plin de viata, sanatos si apropiat de natura. Aceasta denumire surprinde cel mai bine ideea de “sine cristalizat” intrucat nu face din omul spiritual o fiinta supranaturala, ci o fiinta pur si simplu umana in adevaratul sens al cuvantului. Ideea de “homo naturalis” apare pentru prima data in cartea mea, “Respiratia Primordiala” si este in rezonanta cu conceptul de zenrhen din taoism.

Toate formele naturale au o forma fizica, la fel si corpurile noastre. Totusi, aceste forma exista si intr-un plan multidimensional si practic sunt nascute pe diferite planuri de constiinta. Diferenta dintre uman si expresiile naturii este ca acestea nu se opun si nu manifesta rezistenta fata de ceea ce sunt, pe cand omul se impotriveste autenticitatii si naturaletii sale.

Forta Vietii  Nepolarizata (Yuan Qi) curge de la sine din Marele Vid (Wu Wei) intr-o Rezonanta Armonica (Gan Ying) si odata ce permiti acestei cursivitati naturale sa se intample, patrunzi in ceea ce numim starea de flux (Wu Wei), unde totul se intampla “de la sine”, fara rezistenta.

Pasii in alchimie.

Necesar! Studiul Alchimiei se face dupa ce ai finalizat si integrat forma Wuji Gong.

Pasul 1. Qi Gong de baza.

  • Ba Duan Jing (Opt Sectiuni Brocart). Metoda antica prin care facilitam curgerea energiei pe meridiane si flexibilitatea corpului fizic.
  • Cele Sase Sunete Vindecatoare. Organele noastre sunt vii si sanatatea lor poate fi stimulata cu ajutorul unei serii de sunete si posturi speciale.
  • Cele 9 Spirale Cosmice. O metoda de energizare si expandare a constiintei de la nivelul corpului tau fizic pana la nivelul Marelui Mister (Wuji Gong)
  • Pulsatia Profunda a Pamantului. Metoda puternica de impamantare prin armonizam frecventele individuale cu cele ale planetei noastre.
  • Respiratia Oceanica. O cale minunata si extrem de simpla de consolida puterea abdomninala.

         Pasul 2. Surasul Infinit si Orbita Microcosmica. Prima formula de alchimie prin care ne acordam frecventele la Intreg si alchimizam toate subpersonalitatile noastre separate. Surasul Infinit sau interior este supranumit prima si ultima tehnica. Orbita Microcosmica sau Micul Circuit Ceresc este o reprezentare interna a macrocosmosului. Deschiderea acestor canale speciale, semnifica dezvlauirea unei cai de comunicare cu sufletul.

         Pasul 3. Respiratia Oaselor. O forma de practica foarte pasiva, care ne ajuta sa asimilam o cantitate masiva de Qi in maduva osoasa. Efectul este extraordinar de cuprinzator si rapid. Calmeaza si vindeca starile de anxietate, stres, oboseala prelungita, are un efect puternic asupra osteoporozei si a problemelor cu oasele in general. La nivel psihologic, faciliteaza dedublarile astrale, cresterea fortelor parapsihologice si terapia transgenerationala. Oasele contin o cantitate enorma de ADN in maduva, de aceea respiratia oaselor te ajuta sa intri in contact cu constiinta oaselor actionand ca o rugaciune adresata stramosilor.

         Pasul 4. Alchimie Emotionala. Aspectele emotionale inconstiente, neintegrate se vor integra si alchimiza cu ajutorul unor sunete sacre care au menirea de a neutraliza extremele tale comportamentale. Exista mai multe “euri”, subpersonalitati in interiorul nostru iar prin alchimia emotionala le integram intr-o singura Vointa, autentica.

         Pasul 5. Orbita Dragonului. Aceasta metoda este preluata de la calugarii alchimisti din Muntii Wudang si lucreaza cu o forta energetica foarte puternica. Aceasta tehnica are efectul de a “sfredeli” acele forme-gand, tipare si convingeri limitative care ne obstructioneaza experienta autentica.

         Pasul 6. Iluminarea Apei si Focului. Apa si focul reprezinta doua manifestari simbolice ale energiei masculin si feminin care puse in cazanul alchimic dupa o formula energetica precisa, creaza corpul de lumina sau “de diamant”, corpul “curcubeu” cum este denumit in diferite culturi.

Citeste mai multe despre Wuji Gong aici

Shopping Cart
error: © Continut protejat prin Copyright!
Scroll to Top